Κυριάκος Μητσοτάκης Μικαέλ Μισούστιν: Ζήτησε νέα αεροπορικά μέσα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 15:06 Κυριάκος Μητσοτάκης Μικαέλ Μισούστιν: Ζήτησε νέα αεροπορικά μέσα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το πρωί της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ρώσο ομόλογό του, Μικαέλ Μισούστιν. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα και εξέτασαν το ενδεχόμενο η Ρωσία να στείλει κι άλλα αεροπορικά μέσα.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη διάθεση του Beriev Be-200 το οποίο συνέβαλε (και συμβάλλει) στην καταπολέμηση των πυρκαγιών, ενώ συζήτησαν το ενδεχόμενο παροχής επιπλέον βοήθειας σε αεροπορικά μέσα.

O Μισούστιν εξέφρασε τη συμπαράσταση προς την Ελλάδα και εκ μέρους του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και επανέλαβε την πρόσκληση να επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Ρωσία. Ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε την πρόσκληση και η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος τους έτους.

Οι δύο πρωθυπουργοί αναφέρθηκαν επίσης στη συνεργασία για την καταπολέμηση του κορονοϊού, στην αύξηση των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν στις 5 Μαΐου, καθώς επίσης και στην τόνωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που αποφέρει ήδη σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση