Πλακιωτάκης σε Τσελίκ: Η Ελλάδα σώζει χιλιάδες ζωές στο Αιγαίο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 23:35 Πλακιωτάκης σε Τσελίκ: Η Ελλάδα σώζει χιλιάδες ζωές στο Αιγαίο

Σκληρή απάντηση στις κατηγορίες του Ομέρ Τσελίκ ότι η Ελλάδα σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο έδωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης. 

Με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης σε δήλωση του τονίζει τα εξής :

«Ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος ΑΚΡ γνωρίζει καλά ότι η πραγματικότητα είναι ακριβώς αντίθετη από αυτά που δηλώνει. Η Ελλάδα σώζει χιλιάδες ζωές στο Αιγαίο. Ζωές που θέτουν σε κίνδυνο τα κυκλώματα διακινητών που η Τουρκία αφήνει να δρουν ανενόχλητα».

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ  Ομέρ Τσελίκ συνέχισε τις τουρκικές προκλήσεις κάνοντας λόγο για  πνιγμούς στο Αιγαίο. «Η Ελλάδα έχει στήσει ένα τέτοιο ψέμα. Μιλάει για πίστη στις συνθήκες για την Ευρώπη και ανοίγει αυτά τα ζητήματα και επιδεικνύει ανεύθυνη συμπεριφορά σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Μπροστά στα μάτια της ΕΕ, η Ελλάδα σκοτώνει ανθρώπους, μετανάστες, γυναίκες, παιδιά στο Αιγαίο. Θα μπορούσε να υπάρξει χειρότερη εικόνα από αυτή;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από το παραλήρημα Τσελίκ δε γλύτωσε ούτε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για τον οποίο είπε πως «αν η Ελλάδα επιβάλλει απαγόρευση ομιλίας για έξι μήνες ή για έναν χρόνο στον Δένδια, αυτό θα εξυπηρετήσει τη μείωση της Έντασης». Παράλληλα κατηγόρησε τον Έλληνα ΥΠΕΞ  για συνεχή άσκηση «πολεμοκαπηλείας» και «εμπόριο έντασης».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση