Ανήλικη στο «Καραμανδάνειο» Πάτρας δάγκωσε την γιατρό γιατί δεν την άφηνε να καπνίσει

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 20:17 Ανήλικη στο «Καραμανδάνειο» Πάτρας δάγκωσε την γιατρό γιατί δεν την άφηνε να καπνίσει

Δεν άφησε τίποτα όρθιο. Έσπαζε ότι έβρισκε μπροστά της. Στην προσπάθεια της εφημερεύουσας Παιδοψυχιάτρου να την ηρεμήσει την δάγκωσε και την τραυμάτισε.

Η αλήθεια είναι πως οι γιατροί και οι νοσηλευτές τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με πολλά περίεργα περιστατικά, τα περισσότερα βίας απέναντί τους. Ένα τέτοιο εκτυλίχθηκε στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Πάτρας, όταν μια ανήλικη νοσηλευόμενη στην Παιδοψυχιατρική Κλινική δάγκωσε και τραυμάτισε γιατρό ενώ προκάλεσε και φθορές στο κτήριο.

Κι όλα αυτά, γιατί ο γιατρός δεν άφησε την ανήλικη να καπνίσει εντός του χώρου.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, το βράδυ της Παρασκευής (30/9) η ασθενής ζήτησε να καπνίσει -γεγονός που συνήθως της επιτρέπεται για τον κατευνασμό της και τη διαχείριση της εν γένει κατάστασης- αλλά η εφημερεύουσα αρνήθηκε να παραβλέψει τους κανονισμούς με αποτέλεσμα, η ασθενής να προβεί σε φθορές.

«Δεν άφησε τίποτα όρθιο. Έσπαζε ότι έβρισκε μπροστά της. Στην προσπάθεια της εφημερεύουσας Παιδοψυχιάτρου να την ηρεμήσει την δάγκωσε και την τραυμάτισε. Ειδοποιήσαμε την αστυνομία και στο πλαίσιο της αναστάτωσης που επικράτησε η ασθενής διέφυγε και εξήλθε της κλινικής με μια εκ των νοσηλευτριών να τρέχει να την σταματήσει.

Πρέπει να επισημανθεί ότι το συγκεκριμένο άτομο πάσχει από σοβαρά λοιμώδη νοσήματα επικίνδυνα για την προσωπική μας υγεία αλλά και την δημόσια υγεία στην περίπτωση που κατά την διάρκεια της απόδρασης ήρθε σε επαφή με πολίτες.

Το πρωί και περί τις 06:00 επέστρεψε στην Κλινική όπου της χορηγήθηκε ειδική αγωγή. Έχουμε ενδείξεις ότι στο διάστημα της απόδρασής της έκανε χρήση ουσιών. Είναι προφανές ότι κινδυνεύουμε. Έχουμε προβεί σε προφορική αναφορά του συμβάντος και αποστείλαμε και έγγραφη αναφορά στον Διοικητή του Καραμανδανείου Παύλο Αθανασόπουλο και στον εκτελούντα χρέη Επιστημονικού Υπευθύνου Καθηγητή Ψυχιατρικής Φίλιππο Γουρζή.

Πρέπει κάποτε να ακουστούμε. Κινδυνεύουμε. Ήδη υπάρχει και αγγελτήρια αναφορά κατατεθειμένη στον Εισαγγελέα. Χρειάζεται μεταφορά της Κλινικής σε Νοσοκομειακή δομή και έως τότε αύξηση της φύλαξης» ανέφερε σχετικά μέλος του νοσοκομείου.

πηγή: newsit.gr

 

 

 

 


 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση