Παρέμβαση Τσίπρα στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της Εξεταστικής

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 10:31 Παρέμβαση Τσίπρα στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της Εξεταστικής

Τι αναμένεται να πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρέμβαση στη συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποκλοπών που συζητείται από τις εννέα το πρωί στη Βουλή, αναμένεται να κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να χαρακτηρίσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «ενορχηστρωτή της συγκάλυψης» της υπόθεσης και θα επισημάνει πως σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, η παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων, από τη στιγμή που δεν προκύπτει κανένας λόγος εθνικής ασφαλείας για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα ήταν αιτία παραίτησης της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της κυβέρνησης αυτές τις ώρες βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά συνέπεια δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών στο Κοινοβούλιο. Ο κ. Τσίπρας στη δική του ομιλία αναμένεται επίσης να επαναλάβει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα «δίδυμο σκάνδαλο», καθώς μετά από αυτό των υποκλοπών που προέβη η ΕΥΠ, ο πρωθυπουργός επιδόθηκε και σε ένα δεύτερο, αυτό της συγκάλυψης της υπόθεσης. Κατά τον κ. Τσίπρα, με εντολή του κ. Μητσοτάκη υπήρξε αντισυνταγματική επίκληση του δήθεν απορρήτου για κομβικούς μάρτυρες που θα κατέθεταν στην Εξεταστική Επιτροπή και αποκλείστηκαν πρωταγωνιστές της υπόθεσης.

«Γιατί ο κ. Μητσοτάκης φοβάται τόσο πολύ την κατάθεση μαρτύρων; Αν νομίζει ότι με την απουσία του θα γλιτώσει και δεν θα απαντήσει, αυταπατάται γιατί τα ερωτήματα θα τίθενται ξανά και ξανά σε κάθε ευκαιρία» αναμένεται να πει ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «η υπόθεση δεν έχει κλείσει». Άλλωστε την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της υποκλοπής του τηλεφώνου του βουλευτή και πρώην υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, οπότε θα τεθεί εκ νέου το αίτημα να καταθέσουν όσοι θα μπορούσαν να παράσχουν κρίσιμα στοιχεία.

Η σημερινή διαδικασία στο Κοινοβούλιο αναμένεται να είναι πολύωρη αφού εκτός από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους που μιλούν αυτή την ώρα, αναμένεται να πάρουν το λόγο περίπου 40 βουλευτές.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση