Σε κατ' οίκον περιορισμό ο αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη - Διαφώνησαν εισαγγελέας και ανακριτής

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 12:32 Σε κατ' οίκον περιορισμό ο αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη - Διαφώνησαν εισαγγελέας και ανακριτής

Η τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση - Έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί Ρομά από όλη την Ελλάδα.

Διαφωνία υπάρχει μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση του αστυνομικού που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια καταδίωξης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο αστυνομικός θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Ο εισαγγελέας ήθελε προσωρινή κράτηση και ο ανακριτής να αφεθεί ελεύθερος με όρους.

Έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί Ρομά από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι ζητούν την προφυλάκιση του αστυνομικού και απαιτούν δικαιοσύνη, ενώ καίνε χαρτονομίσματα. Κάποιοι από αυτούς κρατούν φωτογραφίες του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στην εντατική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Γύρω από τα δικαστήρια υπάρχει απαγόρευση στάθμευσης, ενώ έντονη είναι η αστυνομική παρουσία με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Κλειστή για τα οχήματα θα παραμείνει μέχρι το απόγευμα η οδός 26ης Οκτωβρίου, μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο.

Ο αστυνομικός διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Η βασική υπερασπιστική του γραμμή είναι ότι ενήργησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που – όπως υποστηρίζει – διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του όταν ο ανήλικος οδηγός επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Όσον αφορά στους πυροβολισμούς, ισχυρίζεται ότι στόχευσε χαμηλά προς τα ελαστικά, κι όχι προς το μέρος του οδηγού.

Πηγή: ΕΡΤ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση