Ιστορική επίσκεψη Μητσοτάκη στα χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία στον απόηχο της αλβανικής κακοφωνίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 09:36 Ιστορική επίσκεψη Μητσοτάκη στα χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία στον απόηχο της αλβανικής κακοφωνίας

Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στα χωριά της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία μπορεί να… άργησε, μπορεί να αναβλήθηκε, αλλά θα γίνει τελικά σήμερα (22.12.2022). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ταξιδέψει πρώτα στην Κέρκυρα.

Από το νησί των Φαιάκων, με ελικόπτερο Σινούκ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει στην Αλβανία και συνοδευόμενος από τον Πύρρο Δήμα, θα επισκεφτεί τη Χειμάρρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη. Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στα χωριά της μειονότητας ήταν να γίνει στις 7 Δεκεμβρίου αλλά είχε αναβληθεί λόγω καιρού.

Από χωριό σε χωριό, ο πρωθυπουργός θα ταξιδεύει με ελικόπτερο. Κατά την παρουσία του στα χωριά της μειονότητας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με μέλη και εκπροσώπους της ελληνικής εθνικής μειονότητας, θα επισκεφτεί σχολεία και εκκλησίες.

Δεν είναι σίγουρο αν στην ιστορική επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού (την πρώτη από εκείνη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1991) θα είναι παρών ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δυο ηγετών στις 7 Δεκεμβρίου, ο Αλβανός πρωθυπουργός είχε εκφράσει την επιθυμία αλλά δεν έχει ανακοινωθεί κάτι. Αν όμως υπάρξει συνάντηση, αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει στη Δερβιτσάνη.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα χωριά της ελληνικής αλβανικής μειονότητας έρχεται την επομένη των δηλώσεων του Έντι Ράμα για την αγορά τουρκικών drones, την έντονη αντίδραση της Αθήνας αλλά και στον απόηχο της προκλητικής ενέργειας του προέδρου της Αλβανίας, Μπαϊράμ Μπεκάι, που απαίτησε να κατέβει η ελληνική σημαία κατά την επίσκεψή του στον μειονοτικό δήμο Φοινίκης, που κατοικείται από Έλληνες ομογενείς!

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση