Απολογία Φιλιππίδη: "Καταστράφηκα και κατέστρεψα τους γύρω μου"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 11:07 Απολογία Φιλιππίδη: "Καταστράφηκα και κατέστρεψα τους γύρω μου" (φωτο intime)

Σε εξέλιξη η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. "Έχω κατηγορηθεί για πράγματα που πάντα σιχαινόμουν" υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Σε δυσκολίες τις οποίες δεν περίμενε να έρθουν στη ζωή του η οποία όπως είπε "καταστράφηκε" σε προσωπικό, οικογενειακό και οικονομικό επίπεδο αναφέρθηκε κατά την απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης το πρωί της Δευτέρας (9/1). «Όσο σκεφτόμουν τη ζωή μου μέσα στη φυλακή, σκεφτόμουν ότι μεγάλωσα με γυναίκες» είπε ο ηθοποιός ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο κατηγορούμενος έφτασε στο δικαστήριο, περίπου στις 10 το πρωί και ξεκίνησε να μιλά, δηλώνοντας «βαθιά εκτίμηση στις γυναίκες». Η πρόεδρος του ΜΟΔ απευθυνόμενη στον ηθοποιό δήλωσε ότι θα ακουστεί με προσοχή, με τον Π. Φιλιππίδη να απαντά: «Όπως καταλαβαίνετε είναι παρά πολύ δύσκολο. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση στα 60 μου χρόνια. Άδικα. Με λένε Πέτρο Φιλιππιδη και ό,τι έχει μείνει από αυτό. Γεννήθηκα το 1962, αλλά η μητέρα μου με έγραψε το 1963 για να κερδίσω χρονιά. Θα μιλήσω για τη ζωή μου. Αν σε κάποιους φαίνεται αστεία δεν με πειράζει. Θα μιλήσω από την καρδιά μου. Μιλώντας για το ήθος και τον χαρακτήρα μου δεν ξέρω αν μιλώ για μένα. Έχω κατηγορηθεί για πράγματα που πάντα σιχαινομουν. Δεν είμαι καλός στο λόγο…»

Ξεκινώντας την απολογία του, την οποία συνεχίζει και τώρα, είπε: «Δεν περίμενα να είναι τόσο δύσκολο. Η ζωή μου καταστράφηκε. Ο ίδιος καταστράφηκα. Η προσωπική μου ζωή. Η οικογενειακή μου ζωή. Οικονομικά είμαι κατεστραμμένος. Εξαιτίας της δικής μου καταστροφής καταστράφηκαν και οι γύρω μου. Όσο σκεφτόμουν τη ζωή μου μέσα στη φυλακή, σκεφτόμουν οτι μεγάλωσα με γυναίκες. Γεννήθηκα στην Σοφοκλέους. Εκείνη την εποχή ήταν η περιοχή με τα μπουρδέλα. Εγώ μεγάλωσα μέσα σε αυτές τις γυναίκες. Έπαιζα εκεί με τους φίλους μου. Τους μιλούσαμε. Είχα πάντα μια βαθιά εκτίμηση, αγάπη και θαυμασμό γι αυτές. Όχι μόνο γι αυτές. Για όλες τις γυναίκες» ανέφερε ο ηθοποιός.

"Δεν είμαι βιαστής. Δεν έχω λόγο να είμαι."

«Θα σας πω ένα περιστατικό για να καταλάβετε τι είναι για μένα το θέατρο. Πιθανόν να καταλάβετε κάποια πράγματα για μένα. Έχουν μιλήσει άνθρωποι για μένα που δεν με ξέρουν. Με είπαν μαλάκα, με είπαν βιαστή. Δεν είμαι βιαστής. Δεν έχω λόγο να είμαι. Με είπαν ελεεινό και τρισάθλιο. Τη θυμάμαι την κυρία αυτή. Ούτε που την είχα δει άλλη φορά στη ζωή μου. Είπε αυτή η κυρία… σε αυτή τη δίκη ο αέρας είναι λαλίστατος. Όλα έχουν ακουστεί στον αέρα! Δεν ειπώθηκε ποτέ ένα όνομα! Είπε λοιπόν ότι κυκλοφορούσε στο χώρο, ότι είμαι ελεεινός και τρισάθλιος» ανέφερε φανερά ενοχλημένος ο κατηγορούμενος.

Δήλωσε μάλιστα, την απέχθεια του για το χώρο: «Δε θέλω να περάσω ούτε απ' έξω από το θέατρο! Τελείωσα με αυτό το χώρο! Δε με πειράζει. Με πειράζει που με λένε βιαστή! Η κα. Δροσάκη ήρθε και είπε ότι ξέρει και γι' άλλο βιασμό! Αλλά όταν απειλήθηκε με μήνυση το πήρε πίσω. Τα αυτιά μας όμως το άκουσαν!»

Στη συνέχεια προχώρησε σε μιας εκτενή αναφορά στα παιδικά του χρόνια και πως οδηγήθηκε στο θέατρο.

Πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση