Πλεύρης: Υπάρχουν ελλείψεις σε εισπνεόμενα - Πλήρης κάλυψη σε αντιβιώσεις και παιδικά σιρόπια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 10:02 Πλεύρης: Υπάρχουν ελλείψεις σε εισπνεόμενα - Πλήρης κάλυψη σε αντιβιώσεις και παιδικά σιρόπια

«Η στάση του στο δημοψήφισμα ήταν μία στάση επούλωσης των πραγμάτων» είπε αναφερόμενος στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Στις ελλείψεις φαρμάκων που προβληματίζουν τους πολίτες της χώρας μας εστίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τετάρτης (11/1) ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε υπάρχει πλήρης κάλυψη σε αντιβιώσεις και παιδικά σιρόπια ενώ επεσήμανε πως ελλείψεις σημειώνονται στα εισπνεόμενα.

«Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ σε νοσοκομεία που δεν έχουν ΜΕΘ Παίδων. Είναι τελείως διαφορετικό να έχεις για παράδειγμα πέντε κλίνες ΜΕΘ ενηλίκων και να τις αυξήσεις σε 8 ή 10, και τελείως διαφορετικό να μην υπάρχει ΜΕΘ Παίδων. Εκεί που υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ επαρκούν και μπορούν να αναπτυχθούν περισσότερες», εξήγησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο Mega ενώ συμπλήρωσε πως πρέπει δοθεί έμφαση στο δίκτυο γρήγορων διακομιδών.

«Τα νοσοκομεία που δέχονται πίεση στις εφημερίες θα έχουν βοήθεια από ιδιωτικές δομές. Ωστόσο στα νοσοκομεία Παίδων είναι πιο δύσκολο, γιατί δεν έχουμε άλλες δομές να ενισχύσουμε. Είναι συγκεκριμένες οι δομές» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

«Όντως υπάρχει πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων το οποίο όμως έχει ήδη αρχίσει να μπαίνει σε τροχιά ομαλοποίησης» διαμήνυσε ο Θάνος Πλεύρης.

«Η στάση του Κωνσταντίνου στο δημοψήφισμα ήταν μία στάση επούλωσης των πραγμάτων»

Ο Θάνος Πλεύρης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που έφυγε από τη ζωή και τόνισε πως είναι κομμάτι της ελληνικής ιστορίας.

«Εδώ και 50 χρόνια έχει λυθεί το πολιτειακό. Η στάση του Κωνσταντίνου στο δημοψήφισμα ήταν μία στάση επούλωσης των πραγμάτων. Ο Κωνσταντίνος αποδέχτηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ο ίδιος έχει υπάρξει αξιωματικός, ολυμπιονίκης και βασιλιάς σε νόμιμο πολίτευμα», είπε.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση