Ποιοι βασιλείς και μέλη βασιλικών οικογενειών ήρθαν στην Αθήνα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 13:57 Ποιοι βασιλείς και μέλη βασιλικών οικογενειών ήρθαν στην Αθήνα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Δείτε τις φωτογραφίες του Newsbeast.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου έσπευσε να αποτίσει φόρο τιμής ενώ αρκετοί βασιλείς και μέλη βασιλικών οικογενειών έφτασαν στην Ελλάδα για να αποχαιρετήσουν τον εκλιπόντα βασιλιά.

Λίγο μετά τις 11:30 το πρωί έφτασαν στη Μητρόπολη, όπου τελείται η εξόδιος ακολουθία, ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος κρατώντας τη σύζυγό του και αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασίλισσα Σοφία. Το ισπανικό βασιλικό ζεύγος υποδέχθηκε ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαος.

Λίγο αργότερα έφτασε ο βασιλιάς της Ολλανδίας, Βίλεμ Αλεξάντερ, με τη σύζυγό του βασίλισσα, Μαξίμ, τους οποίους υποδέχθηκε ο Παύλος.

Στη συνέχεια έφτασαν ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος, και ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι έφτασαν ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε, με τη σύζυγό του Λετίθια και λίγα λεπτά αργότερα η πριγκίπισσα Άννα, που εκπροσωπεί τη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας.

Τελευταία, βάσει του πρωτοκόλλου, προσήλθε η σύζυγος του τέως βασιλιά, Άννα – Μαρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση