Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλλιτεχνών μπροστά στη Βουλή

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 16:40 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλλιτεχνών μπροστά στη Βουλή (φωτο intime)

Καλλιτέχνες και σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών κατέβηκαν στο Σύνταγμα με πανό στα χέρια, με κύριο αίτημα την τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την Βουλή πραγματοποιούν αυτήν την ώρα καλλιτέχνες, σπουδαστές και καθηγητές καλλιτεχνικών σχολών και εργαζόμενοι από το χώρο του θεάματος, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), στην οποία συμμετέχει η Πανελλήνια Ένωση Θεάματος - Ακροάματος (ΠΟΘΑ), ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος κ.α., διαμρτυρόμενοι για το Προεδρικό Διάταγμα 85 το οποίο καθορίζει το προσοντολόγιο του Δημοσίου.

Κλειστή για τους οδηγούς η λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας από το ύψος της οδού Όθωνος.

Κλιμακώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών.

Αυτή την ώρα χιλιάδες καλλιτέχνες έχουν κατέβει στο Σύνταγμα με πανό στα χέρια, με κύριο αίτημα την τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 που αφορά σε καλλιτέχνες και αποφοίτους καλλιτεχνικών σχολών και την υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στην επαγγελματική  βαθμίδα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ).

Στην πανελλήνια διαμαρτυρία τους, οι καλλιτέχνες, μεταξύ άλλων, ζητούν κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμους διορισμούς καθηγητών ειδικοτήτων (χορού και κινηματογράφου) και έγκαιρη τοποθέτηση τους στις σχολικές μονάδες. Επιπλέον, ζητούν κατάλληλες κτιριακές υποδομές για την διεξαγωγή καλλιτεχνικών μαθημάτων και πιστοποίηση του επιπέδου σπουδών στα καλλιτεχνικά μαθήματα και υποχρεωτική αναγνώριση της.

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση