Κορωνοϊός: 89 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 15:21 Κορωνοϊός: 89 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα (φωτο intime)

Στη δημοσιότητα η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό και τη γρίπη στην Ελλάδα την εβδομάδα 27 Φεβρουαρίου με 5 Μαρτίου 2023.

Όσον αφορά στον κορωνοϊό, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 89 θάνατοι από 82 που ήταν, ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των διασωληνωμένων κατά 7% και πλέον είναι 95. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των εισαγωγών – σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ – στα νοσοκομεία παρουσίασε μείωση τις τελευταίες επτά ημέρες. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων για τον κορωνοϊό, η θετικότητα παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Καταγράφηκε μείωση 3.4% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες. Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Καταγράφηκε αύξηση 7% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 95. Επίσης, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 89 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 83 έτη (εύρος 61-96). Η υπο-παραλλαγή ΒΑ.5 είναι η συχνότερη υπο-παραλλαγή της Όμικρον, ενώ η υπο-παραλλαγή BQ.1.1. είναι η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.5 και η συχνότερη υπο-παραλλαγή της BA.2 παραμένει η BA.2.75 (43%), ακολουθούμενη από την υποπαραλλαγή XBB.1.5 (25%) και τις υπο-παραλλαγές XBB και CH.1.1 με ποσοστό 15%. 

Τέλος, η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV2 σε 5 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν. 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση