Αλέξης Γεωργούλης: Η «γραμμή» των δικηγόρων του εν αναμονή νέων καταγγελιών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 09:31 Αλέξης Γεωργούλης: Η «γραμμή» των δικηγόρων του εν αναμονή νέων καταγγελιών (φωτο intime)

Τη δική του εκδοχή για τα όσα καταγγέλθηκαν επιθυμεί να δώσει ο ευρωβουλευτής, Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες βιασμού και κακοποίησης με κάθε τρόπο και ζητάει να χυθεί άπλετο φως στα όσα καταλογίζει σε βάρος του η Ελένη Χρονοπούλου. Όλα αυτά την ώρα που οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση μετά τις προκλητικές αναρτήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με υπονοούμενα κατά του θύματος που έκανε την καταγγελία.

Χθες, αργά το απόγευμα οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ανάφεραν πως ο πελάτης τους αμφισβητεί τις καταγγελίες επισήμως.

«Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, ότι η κυρία …(καταγγέλλουσα) είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για ασελγείς πράξεις που φέρεται να έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κ. … (καταγγέλλουσα) από κάθε άποψη. Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας», ανέφεραν οι δικηγόροι του.

Στη συνέχεια σημειώνουν πως «ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό. Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό. Ο κ. Γεωργούλης και ο συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στο φάκελο και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της Ελένης Χρονοπούλου Σπήλιος Σπηλιάκος, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη της πελάτισσάς του στις βελγικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση και ανέφερε πως περιμένουν, πλέον, να δουν τις εξελίξεις. Επιπλέον ανέφερε πως η ψυχολογία της κ. Χρονοπούλου δεν είναι καλή, μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματος και των φωτογραφιών της. «Η διαδικασία εξακολουθεί να είναι μυστική αυτή τη στιγμή στο στάδιο που βρίσκεται στο Βέλγιο, όπως και η εντολέας μου έχει ευλαβικά τηρήσει αυτά τα τρία χρόνια τη μυστικότητα της διαδικασίας. Εμείς εμμένουμε σε αυτό» σημείωσε ο κ. Σπηλιάκος.

Σχετικά με τη χρονική διάρκεια της διαδικασίας, μετά την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου στις βελγικές αρχές, ο κ. Σπηλιάκος τόνισε πως «αυτό είναι αποκλειστικά στη διακριτική ευχέρεια της Εισαγγελίας των Βρυξελλών, η οποία ενεργεί στο χρόνο που η ίδια επιλέγει. Δεν μπορώ να σας εξηγήσω το χρόνο στον οποίο προέβη στο αίτημα στην Ευρωβουλή η Εισαγγελία, ούτε μπορώ να εξηγήσω και να τοποθετηθώ για ποιο λόγο αυτό δεν είχε γίνει νωρίτερα ή γιατί δεν έγινε αργότερα. Εμείς οι δικηγόροι της επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα και θα πράξουμε ανάλογα. Αυτή τη στιγμή έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές και αναμένουμε την εξέλιξη της διαδικασίας».

Στο ερώτημα αν η καταγγέλλουσα έχει εξεταστεί από ιατροδικαστή για να αποδείξει την καταγγελία της, απάντησε πως όλα έχουν προσκομιστεί αρμοδίως στις αρχές. «Όλα τα αποδεικτικά στοιχεία είναι στα χέρια των βελγικών Αρχών» λέει ο δικηγόρος της κ. Χρονοπούλου.

Οι αναρτήσεις των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και οι έντονες πολιτικές αντιδράσεις

Ακαριαία ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που διέγραψε χθες τον Βασίλη Μίγα, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας, για χυδαία ανάρτησή του. Το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ανάρτηση με υβριστικό περιεχόμενο που υιοθετούσε κουτσομπολιά και πρόσβαλε την γυναίκα που κατήγγειλε για ξυλοδαρμό και σεξουαλική κακοποίηση τον Αλέξη Γεωργούλη. Η ανάρτηση είχε υβριστικό περιεχόμενο για τη γυναίκα που κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίηση τον Αλέξη Γεωργούλη.

Σάλος είχε προκληθεί και για την ανάρτηση της υποψήφιας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική, η οποία ανέβασε στο twitter χυδαίο πρωτοσέλιδο κατά της Ελένης Χρονοπούλου και το συνόδευσε με το σχόλιο «συγγνώμη, αλλά δεν είναι απίθανο να είναι έτσι».Η ανάρτηση προσκάλεσε την οργισμένη αντίδραση χρηστών στο twitter με αποτέλεσμα μετά από λίγο η μητέρα της Κατερίνας Στεφανίδη να την κατεβάσει. Στη συνέχεια ζήτησε με δημόσια τοποθέτηση της «συγνώμη».

Η ΝΔ κατηγόρησε για υποκρισία την αξιωματική αντιπολίτευση και τόνισε πως «Σε ένα κανονικό κόμμα θα είχαν τεθεί εκτός ψηφοδελτίων».

Άμεση ήταν η αντίδραση και του ΠΑΣΟΚ με τον εκπρόσωπο Τύπου Δημήτρη Μάντζο να σημειώνει πως «μετά τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων του θύματος, μετά την επιχείρηση υποβάθμισης των εγκληματικών πράξεων, μετά την ενορχηστρωμένη πολιτική εκμετάλλευση μιας σοβαρής νομικής υπόθεσης, αποδεικνύεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «το βαρέλι δεν έχει πάτο».

Σε μια ανάρτηση με υπονοούμενα προχώρησε και η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης, Αναστασία Γαϊταρτζή, η οποία έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «πρώτοι εμείς καταδικάζουμε την παρενόχληση των γυναικών… αν όμως είναι στημένο γεγονός ακριβώς πριν τις εκλογές; Τότε;».

Μετά και από αυτήν την ανάρτηση, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει αναλυτικά:

Η παραίνεση στη χθεσινή μας ανακοίνωση «αρχίστε να σβήνετε», κακώς εκτιμήθηκε επιπόλαια από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μήπως ο κ. Τσίπρας αισθάνεται σήμερα την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για την υποψήφια του κόμματος του, στη Β’ Θεσσαλονίκης, Αναστασία Γαϊταρτζή, που χαρακτηρίζει «στημένη » τη σοβαρή ποινική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο ευρωβουλευτής τους;

Αλήθεια τι είδους συναισθήματα του γεννώνται, διαβάζοντας τη δημόσια τοποθέτηση του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματος του, Βασίλη Μίγα;

Και με τα θύματα και με τον οχετό;

Τέλος, μια οφειλόμενη απάντηση στον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος σε σημερινές του δηλώσεις υπονόησε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης γνώριζε την καταγγελία εκ των προτέρων.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής όπως και η οικογένεια του θύματος έμαθαν το τραγικό αυτό γεγονός τη Δευτέρα του Πάσχα. Ο ίδιος ο κ. Παπαδημούλης καλείται να μας απαντήσει:

-Πως ερεύνησε τις φήμες, που ακούγονταν για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ;

-Εξέφραζε την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την αξιωματική αντιπολίτευση η ανακοίνωση του κ. Γεωργούλη, στην οποία επικαλείται τάχα πολιτική δίωξη και αφήνει απαράδεκτα υπονοούμενα για τον χρόνο του αιτήματος άρσης της ασυλίας του;

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη σκυταλη της αντιπαράθεσης και κατηγόρησε τη ΝΔ για αθλιότητα χωρίς όριο στην υπόθεση Γεωργούλη, δηλώνοντας εμφατικά, πως η στάση του κόμματος είναι ξεκάθαρη και η αντίδρασή του ήταν ακαριαία.

«Καμία συγκάλυψη, είμαστε με τα θύματα», ανέφερε η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει πως γίνεται αισχρή κομματική εκμετάλλευση μιας γυναίκας που είχε το θάρρος να καταγγείλει την κακοποίησή της.

«Πρώτα ο κος Γεωργιάδης, αργότερα τα φιλικά σε αυτή ΜΜΕ, χθες ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης από την Κέρκυρα, προσπαθούν να αξιοποιήσουν πολιτικά μια προσωπική υπόθεση, που όλους μας έχει σοκάρει και για την οποία η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακαριαία και ξεκάθαρη», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι νέες καταγγελίες

Νέες πληροφορίες σχετικά με τις καταγγελίες που πρόκειται να κατατεθούν κατά του Αλέξη Γεωργούλη είδαν χθες το φως της δημοσιότητας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γυναίκας που φέρεται διατεθειμένη να προβεί σε επίσημη καταγγελία, πρόκειται για μία 28χρονη η οποία έκανε την πρακτική της στο γραφείο του Έλληνα ευρωβουλευτή από τον Νοέμβριο του 2019 έως και τον Μάρτιο 2020, όταν κι εγκατέλειψε κακήν κακώς την θέση της.

Όπως μετέδωσε χθες η εκπομπή LiveNews, σύμφωνα με την ίδια, ύστερα από μια έξοδο για ποτό, ο 49χρονος ευρωβουλευτής την παρενόχλησε σεξουαλικά, ενώ φέρεται να άσκησε και βία σε βάρος της. Η 28χρονη είχε καταγγείλει τότε το περιστατικό στην αρμόδια υπηρεσία του ευρωκοινοβουλίου, στο γραφείο παρενόχλησης. Παρόλα αυτά λέγεται ότι η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία από τον εσωτερικό έλεγχο. Σήμερα η 28χρονη βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με δικηγόρο, ώστε να προβεί κι εκείνη με τη σειρά της σε επίσημη καταγγελία, αυτή τη φορά στις Αρχές.

Του Μίλτου Σακελλάρη
Πηγή: enikos.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση