Πολ Ευμορφίδης: Ο επιχειρηματίας με τα σανδάλια έκανε κόμμα - «Να μπουν στη Βουλή βοσκοί και γεωργοί»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 10:42 Πολ Ευμορφίδης: Ο επιχειρηματίας με τα σανδάλια έκανε κόμμα - «Να μπουν στη Βουλή βοσκοί και γεωργοί» (φωτο intime)

Πολ Ευμορφίδης, ένα όνομα μία... και δύο και τρεις ιστορίες! Πόσο πιθανό είναι να ξαναπάει με τα σανδάλια στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τη σύσταση του κόμματος «Ευ» που θα κατέβει στις εκλογές 2023;

Πόσοι γνωρίζουν ότι έχει παίξει σε ταινία; Πόσοι γνωρίζουν ότι είναι φανατικός ΑΕΚτζής και ότι γύρισε με τον γιο του τις ακαδημίες Ρεάλ, Μπάρτσα και Άγιαξ για να τον δει να παίζει σε υψηλό επίπεδο; Το Dragons' Den, η Coco-mat, η Μπλε Κέδρος και η βιογραφία του που έρχεται σε λίγες μέρες!

Ουκ εν τω πολλώ το Ευ... Το μότο ζωής του. O Mr. COCO-MAT σηκώθηκε από το… αφράτο στρώμα του και ετοιμάζεται να μπει στη Βουλή! Ο Πολ Ευμορφίδης, ο cool τύπος που έγινε ευρέως γνωστός στο πανελλήνιο όταν πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο με πέδιλο, παντελόνι σαλβάρι και λινό πουκάμισο, σπάει τα στερεότυπα του κομ ιλ φο και προτιμά ό,τι έχει να πει να το λέει με τα μάτια κι όχι με την εμφάνισή του, μιας και «τα ρούχα δεν μιλάνε», όπως είχε πει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Υπερθεματίζοντας, ο επιτυχημένος επιχειρηματίας, που κάνει το ντεμπούτο του στα πολιτικά δρώμενα, είχε πει ότι «έχω δύο ρούχα με τα οποία τη βγάζω όλο τον χειμώνα. Τα πλένω και τα ξαναφοράω… Η γραβάτα δεν μου λέει τίποτα. Είμαι αυτός που βλέπεις. Το μόνο που με ενδιαφέρει, να λέω ό,τι θέλω να πω με τα μάτια».

Πριν από δύο ημέρες ο Πολ Ευμορφίδης ανακοίνωσε πάνω από το αγαπημένο του ποδήλατο ότι θα κατέβει στον πολιτικό στίβο με το κόμμα «Ευ», του οποίου τη «γενέθλια γιορτή» πραγματοποίησε στην Πνύκα. Οι φίλοι και συνδαιτυμόνες μετέβησαν στο σημείο αυστηρά είτε με ποδήλατο είτε πεζή…

 

 

Ο Ευμορφίδης κάλεσε στην Πνύκα «αριστερούς, δεξιούς και κεντρώους που αναγνωρίζουν το συμφέρον τους στην ένωση και αντιστέκονται στον πειρασμό της διαίρεσης», προσθέτοντας πως «η Βουλή είναι και για τους βοσκούς και τους γεωργούς, μανάβηδες, κουρείς, δεν είναι μόνο για τους μορφωμένους. Πρέπει να ακούγεται η φωνή των πάντων για να υπάρχει ομοιογένεια και αγάπη και αρμονία. Θέλουμε όλοι οι άνθρωποι να είναι μαζί μας, δεν είμαστε ούτε αριστεροί ούτε δεξιοί», ανέφερε μεταξύ άλλων στη διακήρυξη-πρόσκληση για το κόμμα του.

Αιρετικός... ασφαλώς (;)

Πολλοί είναι αυτοί που όταν τον είδαν να εισέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο, κατόπιν πρόσκλησης της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη δεξίωση προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας με σχεδόν αδαμιαία περιβολή, είχαν βγάλει ήδη τα βέλη από τη φαρέτρα και έβαλαν εναντίον του.

Το αντισυμβατικό του στιλ, το επιμελώς ατημέλητο με τα οικολογικά σανδάλια, τα ξύλινα ποδήλατα και την ανεμελιά, έχει επικριθεί από πολλούς, μιας και υποστηρίζουν ότι το χρήμα πολλές φορές αυθαδιάζει. Κι απ' αυτό ο Ευμορφίδης κατέχει πακτωλό, το οποίο μπορεί να του χρηματοδοτήσει τη στάση ζωής που έχει επιλέξει. Βέβαια, ούτε ουρανοκατέβατα του ήρθαν από κάποιον… θείο στην Αμερική, ούτε κληροδοτήθηκαν από μια οικογενειακή δυναστεία. «Όλα τα λεφτά» του Ευμορφίδη είναι η οξυδερκής επιχειρηματική του δράση.

Στην εταιρεία επενδύσεων στην ακίνητη περιουσία «Μπλε Κέδρος» κατέχει το 37,5%, που μεταφράζεται σε μετοχικό πλούτο 34,7 εκατ. ευρώ. Τα χειροπιαστά έσοδα του 2022, τα οποία υπολογίζονται με βάση τα δημοσιοποιημένα στοιχεία, ανέρχονται στα επίπεδα των 6,5 εκατ. ευρώ… Η επιχειρηματική του δράση τον έχει φέρει εσχάτως και στο τηλεριάλιτι Dragon's Den.

Το project Dragon's Den και οι... ξύλινες σερβιέτες

Στο ριάλιτι των επενδυτών που παρουσιάζεται στον ΑΝΤ1, μια ομάδα από επιχειρηματίες ακούει τα επιχειρηματικά πλάνα… εκκολαπτόμενων εκατομμυριούχων και τους χρηματοδοτεί το project, φυσικά με το αζημίωτο, αφού στη συμφωνία περιλαμβάνεται και ποσοστό επί της νεοφυούς πατέντας.

Κι εκεί ο Ευμορφίδης έχει αφήσει το στίγμα του, καθώς η παρόρμησή του τον έχει αναγκάσει αρκετές φορές να αποχωρήσει κατά τη διάρκεια του show. «Εγώ κάνω deals με το συναίσθημα» λέει σε κάποιο επεισόδιο του ριάλιτι, λογομαχώντας με τους άλλους επιχειρηματίες, την ώρα που πετά μικρόφωνα και φεύγει από το πλατό.

Ο Πολ είναι παιδί της φύσης, κι αυτή η λατρεία του για τα πρωτογενή υλικά δεν κρύβεται. Ακόμα κι όταν μια νεαρή εκ των φερέλπιδων νέων με ανησυχίες και επιχειρηματικά μυαλά πρότεινε στο πάνελ τη δημιουργία επαναχρησιμοποιούμενων σερβιετών, ο Ευμορφίδης πετάχτηκε και της είπε «ναι, να τις φτιάξουμε, αλλά όχι από ύφασμα, να είναι ξύλινες»!

Η αγάπη του για το ξύλο είναι παροιμιώδης. Τέτοια, που τον έκανε να συστήσει μονοπρόσωπη εταιρεία κατασκευής και εμπορίας ξύλινων ποδηλάτων. Η εταιρεία αυτή, βέβαια, δεν ανήκει στον ίδιο, αλλά στον γιο του Βίλεμ, ένα εκ των τεσσάρων τέκνων που απέκτησε με την Ολλανδή σύζυγό του.

Στη χρήση του 2021 η εταιρεία έκανε πωλήσεις 389.392 ευρώ, το κόστος των οποίων ανήλθε στα 182.079 ευρώ. Ο Ευμορφίδης… and son, λοιπόν, πούλησε σε τιμές 118,8% άνω του κόστους! Κάπου εδώ συγκρούονται η οικολογική συνείδηση με την τσέπη, καθώς, αν ένας μισθωτός θέλει να αποκτήσει ένα ξύλινο μηδενικών ρύπων ποδήλατο, θα πρέπει να στραφεί σε άλλη λύση, καθώς κοστίζουν από 1.500 έως 3.000 το κομμάτι…

Η Coco-mat και το... λεφτόδεντρο «Μπλε Κέδρος»

Αφού ο Πολ με τον αδελφό του Μάικ έστησαν το 1989 την Coco-mat με την οικολογική φιλοσοφία στα στρώματα ύπνου, σήμερα ο Παύλος φέρεται να έχει αφήσει τα ποσοστά του σ' αυτήν, με τον αδελφό του να κατέχει το 50%, και το άλλο 50% φέρεται να ελέγχεται από δύο πολυσυζητημένους επιχειρηματίες.

Πολ και Μάικ Ευμορφίδης είναι δίδυμο στη σχετικά πρόσφατα εισηγμένη «Μπλε Κέδρος». Τον περασμένο Μάιο, και προτού η εταιρεία μπει στο Χρηματιστήριο, οι αδελφοί Ευμορφίδη εκποίησαν 3.600.000 μετοχές της «Μπλε Κέρδος» που αγοράστηκαν από τρεις άγνωστους επενδυτές έναντι 9.748.000 ευρώ.

Για να καταλάβετε για τι μεγέθη μιλάμε, η Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ ανακοίνωσε προχθές ότι την 19η.4.2023 προχώρησε στην αγορά τριώροφου διατηρητέου ακινήτου συνολικής επιφάνειας 814 τ.μ. σε οικόπεδο 373 τ.μ. με συντελεστή δόμησης 4,8 στην Αθήνα, επί της οδού Φειδίου 8, έναντι τιμήματος 4,1 εκατ. ευρώ.

Μιλάμε λοιπόν για λεφτά με ουρά, που σου ανοίγουν την πόρτα για να μπεις με το οικολογικό σου σανδάλι ακόμα και στο Προεδρικό Μέγαρο και στο τραπέζι που τρως έχοντας δίπλα σου βασιλιάδες, όχι των παραμυθιών, αλλά της πραγματικής ζωής.

Λίγο από Πολ

Η καταγωγή του είναι ποντιακή και γεννήθηκε στη Χαρακιά Λακωνίας, στην οποία έζησε την παιδική του ηλικία. Γεννήθηκε το 1958 και λίγο πριν την ενηλικίωση, μετακόμισε μαζί με την οικογένειά του στη Γερμανία, όπου και σπούδασε στο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου. Ακολούθως, ο Πολ Ευμορφίδης γύρισε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Γυμναστική Ακαδημία Αθήνας, για να καταπιαστεί με τη βάση του επιχειρείν, περνώντας από την Ανώτατη Εμπορική Σχολή.

Η ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε

Ο Πολ Ευμορφίδης, προτού εμφανιστεί στις κάμερες του στούντιο του Dragons' Den, είχε περάσει και από τις κινηματογραφικές κάμερες, καθώς πήρε μέρος στην ταινία Τhe Power of Heart. «Ζήστε με την καρδιά σας, επιστρέψτε στα βασικά, ελευθερώστε την ψυχή και το μυαλό σας και απολαύστε τη ζωή» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Ευμορφίδης μέσω της βιογραφικής ταινίας, η οποία συγκέντρωσε 20 ιδιαίτερους ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο, που ζουν ακολουθώντας το ένστικτο και την καρδιά τους. Μαζί με τους Μάγια Αγγέλου, Paulo Coelho, Deepak Chopra, Isabel Allende, Jane Goodall, Marci Shimoff, Marianne Williamson, Gary Zukav και Eckhart Tolle, ο Πολ Ευμορφίδης περιγράφει στην ταινία πώς η ευτυχία στη ζωή και η επιτυχία έρχονται όταν ακολουθείς την καρδιά σου.

Όταν έψαξε στον γιο του James τον επόμενο... Μέσι

Ο Πολ Ευμορφίδης, Πόντιος την καταγωγή, είναι και φανατικός ΑΕΚτζής. Εμφύσησε την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και στους γιους του, και μάλιστα ο James ήταν ένας φέρελπις ποδοσφαιριστής, για τον οποίο ο Πολ γύρισε όλη την Ευρώπη! Βλέποντας το ταλέντο του James που ξεχώριζε από τα άλλα παιδιά της ομάδας, τους… μάζεψε όλους οικογενειακώς και κυνήγησαν το όνειρο του πιτσιρικά. Ο James έπαιξε για έναν χρόνο στις Ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως παράλληλα το ανήσυχο πνεύμα του Πολ δεν ήταν συνυφασμένο με τον μπαμπά στην εξέδρα που κυνηγά τους προπονητές για να παίζει ο γιος του. Βρέθηκε λοιπόν στη Μαδρίτη για δύο χρόνια; Έστησε και ένα μαγαζί! Πήγαν στη Βαρκελώνη για να δοκιμαστεί και στην Μπάρτσα; Έστησε και εκεί κι άλλο μαγαζί! Ακόμα κι από τις ακαδημίες του Ajax έκανε το πέρασμά του ο μικρός Ευμορφίδης ψάχνοντας το όνειρό του. Μαντέψτε τι έκανε και στην Ολλανδία ο Ευμορφίδης…

 

 

Συνεπώς (και) κάπως έτσι στήθηκαν τα δεκάδες μαγαζιά της Coco-mat ανά τον κόσμο, με την «ταξιδιάρα ψυχή» του ανήσυχου πνεύματος του Πολ Ευμορφίδη να δημιουργεί την αυτοκρατορία.

Πολ Ευμορφίδης: Κυκλοφορεί η βιογραφία του!

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες έρχεται από τις Εκδόσεις Άνω - Κάτω η βιογραφία του Πολ Ευμορφίδη, η οποία αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για ένα βιβλίο που φωτίζει άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς του και που αποκρυπτογραφούν τον Mr. Coco-mat και τον δρόμο που ακολουθεί πιστά κι απαρέγκλιτα, παρά την τεράστια επιχειρηματική του επιτυχία.

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση