Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι δύο στόχοι της ΕΛ.ΑΣ για την ολοκλήρωση του παζλ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Μαΐου 2023 10:10 Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι δύο στόχοι της ΕΛ.ΑΣ για την ολοκλήρωση του παζλ

Τα συμβόλαια θανάτου που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο»,

Καταιγιστικές ενδέχεται να είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ το επόμενο χρονικό διάστημα.  Μετά τη σύλληψη των δύο αδελφών, ηλικίας 40 και 48 ετών, δεν αποκλείεται να κληθούν από τον ανακριτή και τα άλλα τρία άτομα, το όνομα των οποίων αναφέρεται στη δικογραφία.

Οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στα πρόσωπα που υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου και τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας.  Όμως ταυτόχρονα, φαίνεται πως ξετυλίγεται το κουβάρι κι άλλων δολοφονιών που παρέμεναν ανεξιχνίαστες.

Πρώτος στόχος των αρχών ασφαλείας είναι η τεκμηρίωση της εμπλοκής του ηθικού αυτουργού στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, με δεδομένο ότι έχει αναδειχθεί πως ο άνθρωπος που οι αστυνομικοί υποψιάζονται πως έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου και το άτομο που θεωρείται ως ύποπτος για φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του δημοσιογράφου, περιλαμβάνονται στην ίδια δικογραφία το 2015, που αφορούσε στην εκβίαση νυχτερινού κέντρο στο Γκάζι.

Επίσης, σύμφωνα με το MEGA, οι δυο τους είχαν καταγγελθεί πως είχαν συνεννοηθεί για τη δολοφονία του πυγμάχου με το προσωνύμιο «dirty harry» τον Δεκέμβριο του 2021 στο Γαλάτσι, μαζί με άλλα άτομα που επίσης έχουν συσχετιστεί με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Δηλαδή, όπως φαίνεται από τις δικογραφίες που έχει σχηματίσει τα τελευταία χρόνια η ΕΛ.ΑΣ. είτε για εκβιάσεις είτε για συμβόλαια θανάτου, πρόκειται για μια συγκεκριμένη ομάδα.

Στη δικογραφία της υπόθεσης αναφέρεται επίσης πως ο 40χρονος προχωρούσε σε παραπλανητικές συνομιλίες, καθώς πίστευε πως τα τηλέφωνα του παρακολουθούνταν από την αστυνομία. Στόχος του να δείξει πως δεν γνωρίζει τον περιβόητο ποινικό, για τον οποίο η αστυνομία εκτιμά πως είναι ο ηθικός αυτουργός.

Η συνομιλία αυτή έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου του 2022. Ο κατηγορούμενος, στην προσπάθειά του να απειλήσει έναν ιδιώτη, ξεχνιέται και του αναφέρει το όνομα του συγκεκριμένου ποινικού για να τον εκφοβίσει. Μετά όμως καταλαβαίνει το λάθος του και προσπαθεί να το “σώσει”. Έτσι, αρχίζει να κάνει παραπλανητικά τηλεφωνήματα σε διάφορους γνωστούς του, ρωτώντας «ποιος είναι ο μεγαλοποινικός» και «αν έχετε ακούσει το όνομά του». Όλα αυτά, στην προσπάθειά του να μην συνδεθεί ο δολοφόνος του δημοσιογράφου με τον εντολέα του, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το MEGA, δεύτερος στόχος των αρχών είναι να διαπιστώσουν εάν η ίδια ομάδα εκτελεστών σχετίζεται με ακόμη 4-5 συμβόλαια θανάτου στον κόσμο της νύχτας, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στη δολοφονία 38χρονου επιχειρηματία Γιώργου Μήτσου που δραστηριοποιείτο στον χώρο των καυσίμων τον περασμένο Ιούνιο σε βενζινάδικο στον Γέρακα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είχαν προσωπική σχέση με το θύμα της συγκεκριμένης εκτέλεσης και μάλιστα ο 40χρονος που συνελήφθη φέρεται να είχε προσφερθεί να αναλάβει τη φρούρησή του μόλις τρεις μέρες πριν αυτός πέσει νεκρός από πυρά αγνώστων, κάτι που σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ίσως να μην είναι συμπτωματικό.  Σημειώνεται ότι αυτή η δολοφονία είχε συνδεθεί με τη δολοφονία άλλου ποινικού το Πάσχα το 2021 στα Δερβενοχώρια.

Πάντως, οι αρχές εξετάζουν και το σενάριο να μην είναι ένας ο ηθικός αυτουργός.

Δείτε βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση