Συγκλονίζουν τα δύο νέα περιστατικά κακοποίησης ζώων σε Τζια και Ύδρα - Διώξεις και βαριά πρόστιμα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Μαΐου 2023 10:33 Συγκλονίζουν τα δύο νέα περιστατικά κακοποίησης ζώων σε Τζια και Ύδρα - Διώξεις και βαριά πρόστιμα (φωτογραφία αρχείου)

Ντροπή και οργή έχουν προκαλέσει στη κοινή γνώμη οι νέες περιπτώσεις κακοποίησης ζώων σε Τζια και Ύδρα.

Οι Αρχές συνέλαβαν έναν 34χρονο στην Τζιά, μετά από καταγγελία περαστικών, ο οποίος εγκατέλειψε σε μια πλαγιά παστουρωμένο ένα άλογο, δεμένο σε δέντρο, με δεμένα τα πόδια του. Το ζώο ήταν χωρίς τροφή και νερό και σφάδαζε από τους πόνους ενώ είναι άγνωστο το χρονικό διάστημα που κρεμόταν ανήμπορο στην πλαγιά.


(Το κρεμασμένο στην πλαγιά παστουρωμένο άλογο στη Τζια/Φωτογραφία: https://www.ippothesis.gr)

Στα ιπποειδή και τα παραγωγικά ζώα το δέσιμο των ποδιών μεταξύ τους ή των ποδιών με το κεφάλι θεωρείται από χειρότερες μορφές κακοποίησης και μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση.

Ύδρα: 58χρονος πέταξε γάτα από ύψος 8 μέτρων

Στην Ύδρα, ένας 58χρονος πέταξε μία γάτα από από ύψος 8 μέτρων, τραυματίζοντας στο κεφάλι το άτυχο ζωάκι. Ο άνδρας συνελήφθη μετά από καταγγελία και του επεβλήθη πρόστιμο 15.000 ευρώ για την κακοποίηση του άτυχου ζώου.

Ο 58χρονος θα βρεθεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή όπου θα δώσει εξηγήσεις για την κακοποιητική συμπεριφορά του στο ανυπεράσπιστο γατάκι.

Ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κουκουδάκης, σημείωσε ότι «οι απόψεις διίστανται καθώς ο καταγγελλόμενος ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ατύχημα ενώ κάποιοι άλλοι μάρτυρες λένε ότι έγινε κάτι σκόπιμο».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση