Εκλογές 2023: Σε εξέλιξη η συνάντηση των 6 δημοσιογράφων για το debate - Οι θεματικές που θα συζητηθούν

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Μαΐου 2023 13:37 Εκλογές 2023: Σε εξέλιξη η συνάντηση των 6 δημοσιογράφων για το debate - Οι θεματικές που θα συζητηθούν

Πώς θα διεξαχθεί η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση των έξι δημοσιογράφων που θα συμμετάσχουν στο debate των πολιτικών αρχηγών, το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου. Οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στο debate της ΕΡΤ είναι: Αντώνης Σρόιτερ – Alpha, Γιώργος Παπαδάκης – Ant1, Ράνια Τζίμα – Mega, Παναγιώτης Στάθης – Open, Σία Κοσιώνη – ΣΚΑΪ, Μάρα Ζαχαρέα – Star.

Η θεματολογία θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

1η Θεματική Ενότητα : Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση

2η Θεματική Ενότητα : Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα

3η Θεματική Ενότητα : Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια

4η Θεματική Ενότητα : Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος

5η Θεματική Ενότητα : Περιβάλλον – Ενέργεια

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν τις τοποθετήσεις τους ενώ δεν θα υπάρξουν ερωτωαπαντήσεις.

Η ερώτηση του δημοσιογράφου θα είναι διάρκειας 30 δευτερολέπτων και η απάντηση θα έχει διάρκεια 1,5 λεπτό.

Ο συντονιστής του debate δεν θα έχει το δικαίωμα υποβολής ερώτησης με τις ερωτήσεις να τις υποβάλλουν δημοσιογράφοι από όλα τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Σε περίπτωση που επανέλθει με διευκρινιστική ερώτηση ο δημοσιογράφος, οι πολιτικοί θα πρέπει να απαντήσουν μέσα σε 45 δευτερόλεπτα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο καθένας θα κλείσει με τη συνολική, τη γενική του τοποθέτηση και το μήνυμα προς τον ελληνικό λαό.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση