Ο Ιταλός δημοσιογράφος Τομάσο Ντεμπενεντέτι «πέθανε» τη Νάνα Μούσχουρη - Απόπειρα επίθεσης από χάκερς ανακοίνωσε το υπ. Πολιτισμού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 22:01 Ο Ιταλός δημοσιογράφος Τομάσο Ντεμπενεντέτι «πέθανε» τη Νάνα Μούσχουρη - Απόπειρα επίθεσης από χάκερς ανακοίνωσε το υπ. Πολιτισμού

O Ιταλός δημοσιογράφος Τομάσο Ντεμπενεντέτι, διεθνώς γνωστός για την διασπορά fake news, ήταν ο άνθρωπος που διέρρευσε την ψευδή είδηση ότι πέθανε η Νάνα Μούσχουρη.

Ήταν λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα, όταν σε σε λογαριασμό του Twitter που έφερε το όνομα και τη φωτογραφία του υπηρεσιακού Υπουργού Πολιτισμού,  Γιώργου Κουμεντάκη, αναφερόταν χαρακτηριστικά: «Πέθανε η διάσημη Ελληνίδα τραγουδίστρια Νανά Μούσχουρη».

Στις 4.20 ο δημοσιογράφος Τομάσο Ντεμπενεντέτ επιβεβαίωσε, επίσης μέσω Twitter, πως εκείνος είναι υπεύθυνος για την δημιουργία του ψεύτικου προφίλ.

Σε ανακοίνωση του, το υπουργείο Πολιτισμού ενημέρωνε πως σήμερα το πρωί έγινε απόπειρα παράνομης πρόσβασης στα ηλεκτρονικά του συστήματα. Το περιστατικό διερευνάται από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΠΟΑ, σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί διαρροή δεδομένων, καθώς όλα τα συστήματα τέθηκαν προληπτικά εκτός λειτουργίας.

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση