Εκλογές 2023 – Πιερρακάκης: Έρχονται άμεσα οι νέες ταυτότητες, θα είναι όπως το δίπλωμα οδήγησης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Ιουνίου 2023 16:20 Εκλογές 2023 – Πιερρακάκης: Έρχονται άμεσα οι νέες ταυτότητες, θα είναι όπως το δίπλωμα οδήγησης

«Είναι δρομολογημένο να γίνει γρήγορα» είπε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ - «Οι προκλήσεις της χώρας είναι πολλές και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

Οι νέες ταυτότητες θα έρθουν «άμεσα», εφόσον η ΝΔ σχηματίσει κυβέρνηση στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι οι προκλήσεις της χώρας είναι πολλές και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία έχουμε το όραμα και το πρόγραμμα για μια Ελλάδα που προχωράει σταθερά, τολμηρά, μπροστά.

Όσον αφορά στις ταυτότητες, ο υποψήφιος βουλευτής σημείωσε ότι το θέμα συζητείται εδώ και χρόνια, όμως θα λυθεί «σύντομα» μετά τις εκλογές.

«Έχουμε ήδη νέες ταυτότητες στο wallet», υπενθύμισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης για τη θητεία στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την εφαρμογή στα κινητά από το gov.gr, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν ταυτότητα και δίπλωμα αυτοκινήτου στο smartphone τους.

Πέραν της εφαρμογής, οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τις εκλογές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Αυτό θα ανακοινωθεί από το υπουργείο πάρα πολύ σύντομα, θα έχει γίνει επίσης άμεσα, είναι δρομολογημένο να γίνει γρήγορα», τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Οι νέες ταυτότητες θα έχουν το μέγεθος της πιστωτικής κάρτας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ανακοινώσεις από τις αρχές της νέας χρονιάς.

«Το σημαντικό είναι οι νέες ταυτότητες»

Όσον αφορά τον «έναν αριθμό» ταυτοποίησης των πολιτών, να μην υπάρχουν δηλαδή ξεχωριστοί αριθμοί για το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ, το ΑΜΑ κλπ, ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξήγησε ότι «αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό όσο ήταν πριν 15-20 χρόνια. Το σημαντικό είναι οι νέες ταυτότητες».

«Εφόσον υλοποιηθεί το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Δημόσιο και τα φτιάξουμε να είναι όλα στο gov.gr, το σημαντικό είναι μην θυμάσαι έναν αριθμό αλλά να θυμάσαι τους κωδικούς σου για να μπεις», είπε, αναφέροντας το παράδειγμα της Εσθονίας, όπου όλα γίνονται μέσα από μια εφαρμογή, εκτός από γάμο, διαζύγιο και αγορά ακινήτου.

«Θα το ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», επισήμανε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, εφόσον επανεκλεγεί η ΝΔ στις 25 Ιουνίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση