Εκπρόσωπος Λιμενικού για ναυάγιο στην Πύλο: «Έλυσαν το σχοινί και συνέχισαν αυτοδύναμα»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023 11:45 Εκπρόσωπος Λιμενικού για ναυάγιο στην Πύλο: «Έλυσαν το σχοινί και συνέχισαν αυτοδύναμα»

Κλήθηκε να απαντήσει στο δημοσίευμα του BBC σχετικά με τις συνθήκες του ναυαγίου.

Στο δημοσίευμα του BBC και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου κλήθηκε να απαντήσει ο εκπρόσωπος του λιμενικού σώματος, Νίκος Αλεξίου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος επικαλούμενος την ανακοίνωση του λιμενικού «διαψεύδεται το δεδομένο ότι ήταν ακίνητο το σκάφος» καθώς «από τη στιγμή του εντοπισμού του σκάφους, το αλιευτικό διένυσε συνολικά 24 ναυτικά μίλια».

Ο κ. Αλεξίου ισχυρίστηκε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι έγιναν προσπάθειες παράδοσης τροφοεφοδίων στο σκάφος κατά τις απογευματινές ώρες. Παράλληλα, ένα παραπλέον πλοίο προσέγγισε το αλιευτικό για παροχή συνδρομής, αλλά κάθε φορά που προσπαθούσε να το προσεγγίσει, απομακρυνόταν. Μετά ξεκίνησε και δεύτερο παραπλέον αναφέροντας και αυτό με τη σειρά του άρνηση

«Όλο αυτό κράτησε 4,5 ώρες άρα αποδομείται ότι έμεινε ακίνητο για επτά ώρες προτού βυθιστεί» δήλωσε ο κ. Αλεξίου.

«Η πρώτη προσέγγιση έγινε περίπου στις 18.00 από το πρώτο παραπλέον», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η απόπειρα πρόσδεσης από πλευράς του Λιμενικού έγινε γύρω στις 22:45 το βράδυ (3 ώρες πριν τη βύθιση) και κράτησε πέντε με επτά λεπτά».

Ο κ. Αλεξίου είπε ότι οι άνθρωποι πάνω στο σκάφος όταν το προσέγγισαν φώναζαν «go Italy» (=πάμε Ιταλία). «Μετά έλυσαν το σχοινί και συνέχισαν την πορεία τους αυτοδύναμα» τόνισε.

Σε ερώτηση για το πού ήταν το σκάφος του λιμενικού εκείνη την ώρα λίγο πριν το τραγικό ναυάγιο, ο κ. Αλεξίου απάντησε ότι «το σκάφος τους ήταν σε παράλλαξη με το αλιευτικό, ώστε εάν χρειαστεί να επέμβει άμεσα».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση