ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγει τα «χαρτιά» του σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας - Τα επόμενα βήματα και οι προτάσεις για συνέδριο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023 09:22 ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγει τα «χαρτιά» του σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας - Τα επόμενα βήματα και οι προτάσεις για συνέδριο

Σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για το πως βλέπει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συγκάλεσε σε διευρυμένη σύνθεση το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος του.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μείνει μακριά από τα γραφεία του κόμματος του για τρεις ολόκληρες ημέρες προκειμένου να αποφασίσει μόνος του το πως ο ΣΥΡΙΖΑ να πορευθεί στην επόμενη μέρα της βαριάς εκλογικής ήττας. Μιλάει μόνο με κάποιους στενούς του συνεργάτες χωρίς ωστόσο να έχει ανοίξει τα χαρτιά του σε κανέναν.

Μετά την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, αναμένεται να συνεδρίαση η Πολιτική Γραμματεία και φυσικά η ΚΕ.

Εν τω μεταξύ το ένα μετά το άλλο τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται να διαχωρίζουν την θέση τους σχετικά με την πρόταση που ακούγεται από στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα για ένα γρήγορο συνέδριο.

Fast track συνέδριο ή μεγαλύτερη προετοιμασία;

Όσοι επιμένουν στην πρόταση αυτή ζητούν ταχύτατες διαδικασίες μέσα στον Ιούλιο, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να μην μπει σε μία διαρκή φάση εσωστρέφειας.

Ο Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος ανήκει στους «53» που είναι ενταγμένοι στην «Ομπρέλα» έστειλε χθες ξεκάθαρο μήνυμα προς την Κουμουνδούρου ότι «δεν χωρούν εύκολες και πρόχειρες απαντήσεις» προσθέτοντας μάλιστα πως «χρειάζεται μια μελέτη σε βάθος αυτών των ζητημάτων».

Στην ίδια γραμμή εμφανίστηκε και ο Ευρωβουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «με έναν τρόπο έθεσε θέμα ηγεσίας μετά την ήττα».

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η πρόταση για fast trak διαδικασίες έχει πολλές πιθανότητες να κυριαρχήσει το επόμενο διάστημα καθώς οι υποστηρικτές της προβάλουν το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να πάει σε μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση έχοντας ανοικτά τα εσωκομματικά θέματα.

Κάποιοι ωστόσο -όπως ο Νίκος Παππάς- μιλούν για επανίδρυση του κόμματος κάτι που θα σημάνει σκληρές αντιπαραθέσεις στο εσωκομματικό πεδίο.

Κάλεσμα συνεργασίας προς το ΠΑΣΟΚ

Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής Διονύσης Τεμπονέρας εμφανίστηκε να παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 .«Νομίζω ότι και η Αριστερά και η Κεντροαριστερά με πρώτο σημείο καμπής τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να συναινέσουν προκειμένου να μην επιτρέψουμε η ΝΔ και αυτή η συντηρητική κυβέρνηση να βάλει ακόμα πιο γερά θεμέλια το επόμενο χρονικό διάστημα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τεμπονέρας.

Ερωτηθείς δε, αν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να κατέβουν από κοινού στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Όποιος δεν το συμμερίζεται αυτό θεωρώ ότι δεν έχει αντιληφθεί τι συντελέστηκε στη χώρα την προηγούμενη Κυριακή».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας πάντως την άποψη Τεμπονέρα είπε όχι στην συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση