Φίδια, ιγκουάνα και χελώνες σε δρόμους και πάρκα - Έγινε «μόδα» η εγκατάλειψη άγριων ζώων στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Ιουλίου 2023 20:02 Φίδια, ιγκουάνα και χελώνες σε δρόμους και πάρκα - Έγινε «μόδα» η εγκατάλειψη άγριων ζώων στην Ελλάδα

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει την τελευταία τριετία η εγκατάλειψη ζώων

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει την τελευταία τριετία η εγκατάλειψη ζώων, ενώ έντονη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι πλέον αφήνονται στους δρόμους, στα πάρκα και όπου κανείς μπορεί να φανταστεί, σπάνια και εξωτικά είδη-άγρια και οικόσιτα ζώα-, όπως επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ένας εκ των δύο ιδρυτών του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Animal Rescue and Defence Squad», 43χρονος Στέλλιος Γερονυμάκης.

«Τον τελευταίο χρόνο, η ομάδα μας μάζεψε δέκα κουνέλια, έξι φίδια, τέσσερα ιγκουάνα και αρκετές χελώνες», τονίζει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες στις 11:45 το πρωί, ύστερα από τηλεφώνημα που δέχτηκε η ομάδα από την Αστυνομία, μέλη του Animal Rescue and Defence Squad συνέλλεξε από περιοχή της Τούμπας και συγκεκριμένα από πάρκο στην οδό Τσιαπάνου ένα μικρό βόα constrictor. «Το ζώο, μήκους 40-50 εκατοστών, έχει πολλές εκδορές από γάτες, είναι αφυδατωμένο και όπως έδειξε η ακτινογραφία έχει σπασμένη σπονδυλική στήλη», αναφέρει ο ίδιος και προσθέτει ότι «τα τραύματα του ζώου δεν είναι ευτυχώς μολυσμένα και ήταν σίγουρα οικόσιτο».

Επιπλέον, όπως ο ίδιος επισημαίνει, πριν από δύο εβδομάδες η ομάδα δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν ιδιώτη, ο οποίος τους ενημέρωνε ότι «έχω δύο πύθωνες και ένα ιγκουάνα, τα οποία πήρα από γνωστό μου ο οποίος τα είχε πάρει από τον ιδιοκτήτη τους. Αν δεν δεχθείτε να τα πάρετε, θα τα αφήσω στον δρόμο», αναφέρει ο κ. Γερονυμάκης, λέγοντας δε ότι «τουλάχιστον ο συγκεκριμένος κύριος φέρθηκε πιο έντιμα και δεν τα παράτησε αμέσως στο δρόμο, αλλά μας πήρε πρώτα τηλέφωνο. Φυσικά, πήγαμε και τα πήραμε εννοείται».

Επισημαίνεται ότι το περιστατικό με τον βόα constrictor, το ανέβασε η ομάδα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού στη σελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση