Οι Ένοπλες Δυνάμεις μάχονται δίπλα στην Πυροσβεστική στον πόλεμο με τις φωτιές – Τα μέσα που διαθέσαν

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 19:19 Οι Ένοπλες Δυνάμεις μάχονται δίπλα στην Πυροσβεστική στον πόλεμο με τις φωτιές – Τα μέσα που διαθέσαν

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι στο πλευρό της Πυροσβεστικής στον μεγάλο πόλεμο για να νικηθούν οι τεράστιες φωτιές που έχουν ξεσπάσει και έχουν μετατρέψει και συνεχίζουν να μετατρέπουν σε στάχτη και αποκαΐδια πολλά σημεία στην Ελλάδα. 

Το ΓΕΕΘΑ έχει ρίξει στις μάχες με τις φωτιές αεροσκάφη, ελικόπτερα, μηχανήματα και στρατιώτες που είναι στο πλευρό της πυροσβεστικής σε πολλά σημεία.

Στην ευρύτερη περιοχή Κουβαρά – Σαρωνίδας επιχειρούν τα παρακάτω μέσα:

  • 50 άτομα του Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ»
  • 2 Ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» (σύνολο 22 άτομα)
  • 1 Ασθενοφόρο

Στην Περαχώρα Λουτρακίου επιχειρούν τα παρακάτω μέσα:

  • 1 PZL
  • 2 Προωθητές Γαιών
  • 1 Ομάδα «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» (σύνολο 11 άτομα)
  • 1 Ομάδα «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» (σύνολο 8 άτομα)

Στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας επιχειρούν τα παρακάτω μέσα:

  • 3 Προωθητές Γαιών
  • 2 Ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» (σύνολο 22 άτομα)

Επιπρόσθετα:

6 Αεροσκάφη CL-215, 4 Αεροσκάφη CL-415 και 3 Ελικόπτερα CHINOOK επιχειρούν και στις 3 περιοχές, ανάλογα με την εξέλιξη των πυρκαγιών, τις  ανάγκες και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Το σύνολο των μέσων – μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση, κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

Για την αντιμετώπιση των πολλών και δύσκολων πυρκαγιών που ξέσπασαν από χθες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, οι αεροπορικές δυνάμεις ενισχύθηκαν σημαντικά και από 24 αεροσκάφη και ελικόπτερα που σταθμεύουν στη συνήθη διάταξη στα αεροδρόμια της Αττικής, τα εναέρια μέσα που επιχειρούν αυξήθηκαν στα 36 από χθες (προερχόμενα κυρίως από περιοχές που παρουσιάζουν χαμηλότερο δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς).

Οι εικόνες από τις μάχες

Οι εικόνες που έρχονται από τις μάχες που δίνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα μέσα τους στη μάχη με τις φωτιές είναι εντυπωσιακές.

Τα μέσα του στρατού είναι στην πρώτη γραμμή του πυρός. Τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερο παλεύουν με τους πυκνούς καπνούς και τους δυνατούς ανέμους, για να πάρουν το νερό από τη θάλασσα και να το ρίξουν στα πύρινα μέτωπα.

Μεγάλη είναι και η μάχη των μηχανημάτων του στρατού. Κυριολεκτικά μέσα στην πύρινη λαίλαπα τα μηχανήματα του στρατού και οι χειριστές παλεύουν να σβήσουν τις φλόγες να στήσουν αντιπυρικές ζώνες και να κερδίσουν τον μεγάλο πόλεμο με τις φωτιές.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση