Ώρες αγωνίας στο Λουτράκι με συνεχείς αναζωπυρώσεις: Ελέγχθηκε το μέτωπο της φωτιάς που βρισκόταν κοντά στα διυλιστήρια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 21:19 Ώρες αγωνίας στο Λουτράκι με συνεχείς αναζωπυρώσεις: Ελέγχθηκε το μέτωπο της φωτιάς που βρισκόταν κοντά στα διυλιστήρια

Υπό έλεγχο έθεσαν πριν από λίγο οι πυροσβέστες το μέτωπο της φωτιάς στο Λουτράκι που κινούνταν απειλητικά προς τα  διυλιστήρια. Νωρίτερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας είχε δηλώσει ότι οι φλόγες βρίσκονταν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα διυλιστήρια, ενώ εστάλη και μήνυμα εκκένωσης του του οικισμού Γλυκιά Ζωή.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου αντιμετωπίζουν πολλές ενεργές εστίες, ενώ δημιουργούνται συνεχώς νέες εστίες από τις πολλές αναζωπυρώσεις που σημειώνονται.

Η αγωνία στην περιοχή εντείνεται καθώς σε λίγη ώρα θα σταματήσουν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

φωτιά Λουτράκι

φωτιά Λουτράκι

Μήνυμα του 112 – «Εκκενώστε τώρα προς Αγίους Θεοδώρους»

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση έλαβαν το απόγευμα της Τρίτης όσοι βρίσκονται στον οικισμό Γλυκιά Ζωή Κορινθίας, κοντά από τα διυλιστήρια, καθώς η φωτιά πλησίαζε επικίνδυνα.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γλυκιά Ζωή εκκενώστε τώρα προς Αγίους Θεοδώρους. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του 112.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε χθες 17 Ιουλίου και καίει μέχρι σήμερα στις γύρω περιοχές. Οι φλόγες ξεκίνησαν από την Καλλιθέα και σήμερα έχουν κάψει μέχρι και σπίτια στον Άγιο Χαράλαμπο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση στο Facebook, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες (δηλαδή μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2024) για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της φωτιάς που έχει κατακάψει ολόκληρα στρέμματα και σπίτια.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφορά τις Δημοτικές Κοινότητες Λουτρακίου – Περαχώρας και Ισθμίας της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας και της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση