Βρήκαν αποδείξεις και σπρέι στη σακούλα με το κεφάλι του τεμαχισμένου άνδρα στα Χανιά - Τα σημεία «κλειδιά» για την εξιχνίαση

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 23:50 Βρήκαν αποδείξεις και σπρέι στη σακούλα με το κεφάλι του τεμαχισμένου άνδρα στα Χανιά - Τα σημεία «κλειδιά» για την εξιχνίαση

Δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα τα χέρια, γεγονός που δυσχεραίνει την ταυτοποίηση του νεκρού - Σε κατάσταση σοκ παραμένουν οι τρεις εργαζόμενοι που τον βρήκαν

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση της φρικτής δολοφονίας και τεμαχισμού του 30χρονου άνδρα που αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (18/7) στα Χανιά, όταν εργαζόμενοι στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης Απορριμμάτων της ΔΕΔΙΣΑ, βρήκαν σε σακούλα ένα ανθρώπινο κρανίο.

Ο 30χρονος είναι από την Ινδία, σύμφωνα με το zarpanews.gr, και το αποτρόπαιο έγκλημα τελέστηκε στο Ρέθυμνο, καθώς σύμφωνα με το τοπικό μέσο, εντός της σακούλας με το κεφάλι, βρέθηκαν αποδείξεις και άδεια μπουκάλια σπρέι που συνδέονται με την συγκεκριμένη περιοχή.

Ως προς τον χρόνο τέλεσης αν και αρχικά εκτιμήθηκε ότι μπορεί να είναι και ένα δεκαήμερο πριν, το πιθανότερο είναι να μην ξεπερνά τις 5-7 μέρες όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση και με βάση αυτό, από μεριάς ΔΕΔΙΣΑ γίνεται προσπάθεια να ιχνηλατηθεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

hania__1_
hania__3_

Μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο βρήκαν και άλλα μέρη του σώματος. Αυτή τη φορά εντοπίστηκε το ισχίο μαζί με ένα τμήμα της μέσης του άτυχου άνδρα

Την ίδια ώρα, οι Αρχές έχουν στρέψει τις έρευνές τους στην ινδική κοινότητα του Ρεθύμνου, η οποία αριθμεί περίπου 800 μέλη που απασχολούνται σε αγροτικό τομέα και σε μονάδα επεξεργασίας κρέατος ενώ έχουν έρθει σε επαφή και με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν προσλάβει προσωπικό από τρίτες χώρες χωρίς όμως να έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής κάποια εξαφάνιση. Ακόμα πιο δύσκολη πάντως θα κάνει την εξιχνίαση της υπόθεσης, η πιθανότητα ο νεκρός να μην είχε νόμιμα έγγραφα στην Ελλάδα. 

Πάντως θεωρείται δεδομένο ότι δράστης και θύμα γνωρίζονταν και ότι το έγκλημα αφορά μεταξύ τους διαφορά, ενώ το εργαλείο που θα υποδείξει ο ιατροδικαστής ότι πιθανόν χρησιμοποιήθηκε για τον τεμαχισμό του νεκρού, είναι ένα στοιχείο που θα βοηθήσει τις έρευνες.

Τον πέρασαν για κούκλα

Στο μεταξύ σε κατάσταση σοκ παραμένουν οι τρεις εργαζόμενοι που βρήκαν το κομμένο κεφάλι, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή, Κώστα Πατεράκη. Μάλιστα, αρχικά, βλέποντας το μάτι, ο εργαζόμενος σκέφτηκε ότι επρόκειτο για κούκλα, καθώς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι κάποιος είχε κόψει και πετάξει σε κάδο ένα ανθρώπινο κεφάλι ενώ από τα μακρυά μαλλιά αρχικά υπέθεσαν ότι επρόκειτο για γυναίκα.

hania__2_

Λίγο μετά, εντοπίστηκαν και τα κομμένα πόδια του άτυχου άνδρα, από το γόνατο και κάτω αλλά και σακούλες με εσωτερικά του όργανα. Ωστόσο, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα τα χέρια, γεγονός που δυσχεραίνει την ταυτοποίηση του νεκρού, καθώς δεν υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα. Πάντως οι ίδιοι εργαζόμενοι ανέφεραν πως λίγο νωρίτερα είχαν περάσει από τον ιμάντα σακούλες κλειστές που ανέδυαν έντονη δυσοσμία οπότε πιθανότητα τα χέρια να έχουν καταλήξει ήδη στον ΧΥΤΥ.

Σημειώνεται ότι εάν τα χέρια ή άλλα μέλη του σώματος απορρίφθηκαν σε πράσινο κάδο, τότε θα κατέληξαν όχι στα Χανιά αλλά στο εργοαστάσιο του Αμαρίου.

«Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Κατά καιρούς έχουν βρεθεί επικίνδυνα υλικά αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ξανά και αυτοί οι άνθρωποι είναι σοκαρισμένοι. Αυτοί οι άνθρωποι πασχίζουν κάθε μέρα και παλεύουν για να κρατούν την πόλη καθαρή και να ανακτούμε υλικά από την ανακύκλωση.» τόνισε ο κ. Πατεράκης, μιλώντας στο ZARPA RADIO 89,6.

πηγή:protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση