Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο - Εκκενώθηκαν οικισμοί και δύο ξενοδοχεία, εγκλωβίστηκαν πυροσβέστες στη Μονή Υψενής

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023 15:57 Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο - Εκκενώθηκαν οικισμοί και δύο ξενοδοχεία, εγκλωβίστηκαν πυροσβέστες στη Μονή Υψενής

Ανεξέλεγκτη για πέμπτη μέρα παραμένει η φωτιά στη Ρόδο, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών.

Νέο μήνυμα για εκκένωση οικισμών στην Ρόδο στάλθηκε από το 112. Συγκεκριμένα δόθηκε εντολή για εκκένωση της κοινότητας Ασκληπιειού και της περιοχής Κιοταρίου στην Ρόδο, λόγω της φωτιάς που πλησιάζει. Σχετικό μήνυμα έφτασε στα κινητά των κατοίκων από το 112 και τους κατευθύνει προς την περιοχή Γεννάδι. Για προληπτικούς λόγους νωρίς το μεσημέρι αποφασίστηκε η εκκένωση των χωριών Λάρδου και Πυλώνας.

Σημειώνεται, ότι στην περιοχή Κιοτάρι υπάρχουν και ξενοδοχειακές μονάδες, και αποφασίστηκε η εκκένωση δύο από αυτών. Οι πελάτες των δύο ξενοδοχείων μεταφέρθηκαν με 30 τουριστικά λεωφορεία σε ασφαλή περιοχή του νησιού.

Οι κάτοικοι των χωριών που εκκενώθηκαν συγκεντρώνονται σε δύο σημεία στο σχολικό συγκρότημα Αρχαγγέλου (2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου, Γυμνάσιο και Λύκειο) και στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας.

Νωρίτερα, πυροσβέστες εγκλωβίστηκαν στη Μονή Υψενής.

Η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή λόγω και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Δείτε εικόνες από την περιοχή

Διακοπές ρεύματος λόγω της φωτιάς 

Λόγω της φωτιάς, ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρά σε προγραμματισμένες εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, εξαιτίας της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί κοντά στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης, τέθηκε εκτός ο ΘΗΣ (Θερμοηλεκτρικός Σταθμός) Ν. Ρόδου και κρίθηκε αναγκαίο να προγραμματισθούν για σήμερα, Σάββατο 22 Ιουλίου 2023, έως το βράδυ, εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης περιορισμένης έκτασης και χρονικής διάρκειας έως 1 ώρα, με σκοπό την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ηλεκτρικού συστήματος.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας για την εύρυθμη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της Ρόδου, ο ΔΕΔΔΗΕ παρακαλεί θερμά τους καταναλωτές να περιορίσουν την άσκοπη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ειδικά για τις ώρες αιχμής 12:00 – 15:00 και 17:00 – 22:00.

Τις συγκεκριμένες ώρες, συστήνεται:

– να αποφεύγεται η χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να μετατίθεται κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής)

– να ρυθμίζεται η θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.

Ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει πως «η λελογισμένη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών κατά τη διάρκεια των ακραίων αυτών καιρικών συνθηκών, θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας, διασφαλίζοντας την υγεία, την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών».

Πηγή φωτογραφιών: rodiaki.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση