Φωτιά στη Ρόδο: Αγωνία για τα ελάφια - σύμβολα του νησιού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 12:03 Φωτιά στη Ρόδο: Αγωνία για τα ελάφια - σύμβολα του νησιού

Μπαίνουν σε αυλές για τροφή και νερό.

Η μεγάλη φωτιά που μαίνεται στη Ρόδο έχει επηρεάσει σημαντικά και το φυσικό οικοσύστημα και την πανίδα του νησιού.

Ειδικότερα, την ώρα που η επιχείρηση της πυροσβεστικής στη φωτιά στη Ρόδο είναι σε πλήρη εξέλιξη, και είναι σε εξέλιξη μία από τις μεγαλύτερες εκκενώσεις στην ιστορία της χώρας, μία φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, στην οποία αποτυπώνεται  ένα ελάφι να έχει φτάσει στην αυλή σπιτιού, ψάχνοντας για νερό και φαγητό.

Στην ανάρτηση που ανέβηκε στο Facebook αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Παιδιά SOS όσοι μένετε Ρόδο Αφάντου και γύρω περιοχές έχουν εμφανιστεί τα ελάφια ψάχνοντας για τροφή και νερό βάλτε όλοι έξω από τα σπίτια σας καρότα μήλα και άφθονο νερό να βρίσκουν είναι πεινασμένα και φοβισμένα η φωτογραφία είναι από Αφάντου σήμερα τα ξημερώματα ας τα βοηθήσουμε όσα απέμειναν».

Την ίδια ώρα και ο λογαριασμός στο Instagram της φιλοζωικής οργάνωσης «A little shelter» ανέβασε φωτογραφίες με ένα ελάφι να έχει μπει σε αυλή σπιτιού αναζητώντας νερό, με τον ιδιοκτήτη να το καταβρέχει με το λάστιχο.

Σημειώνεται πως τα συγκεκριμένα ελάφια ανήκουν σε προστατευόμενο είδος που ζει μόνο στη Ρόδο και ο πληθυσμός τους ήταν ήδη χαμηλός.

Ο λόγος για το πλατόνι της Ρόδου (Dama dama), που θεωρείται σύμβολο του νησιού εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ενώ είναι ένα από τα λίγα είδη ελαφιών της Ευρώπης που διασώζονται μέχρι σήμερα. Είναι ενδεικτικό πως δύο αγάλματα ελαφιών, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, τοποθετημένα πάνω σε κίονες, βρίσκονται και στολίζουν τις δύο πλευρές της εισόδου του παλιού λιμανιού της πόλης.

Με πληροφορίες από το dimokratiki.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση