Φωτιά στη Ρόδο: Πολλές αναζωπυρώσεις στην ανατολική πλευρά του νησιού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 23:15 Φωτιά στη Ρόδο: Πολλές αναζωπυρώσεις στην ανατολική πλευρά του νησιού

Αντιμέτωπες με πολλές αναζωπυρώσεις της φωτιάς, κυρίως στην ανατολική πλευρά της Ρόδου, βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Αυτή την ώρα, η προσπάθεια επικεντρώνεται πέριξ των χωριών Μαλώνας και Μάσσαρη, όπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και ομάδες εθελοντών δίνουν μάχη για να ανακόψουν την προέλαση της φωτιάς και να μην κατευθυνθεί σε άλλες δασικές περιοχές. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εικόνα είναι βελτιωμένη στο χωριό Μάσσαρη.

Οι συνθήκες στις οποίες δίνεται η μάχη είναι εξαιρετικά δύσκολες, με τους θυελλώδεις ανέμους, εντάσεως 7 – 8 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.

Μέτωπα της φωτιάς υπάρχουν επίσης και στο χωριό Βάτι όπου βρίσκονται πυροσβέστες και εθελοντές που επιχειρούν από το απόγευμα, ενώ αναζωπυρώσεις έχουμε και σε άλλα σημεία του μετώπου, από τα Απόλλωνα έως και τα Λάερμα.

Στην μάχη της κατάσβεσης μέχρι την δύση του ηλίου, συμμετείχαν πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Μιλώντας στο OPEN, ο πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης τόνισε ότι η σοβαρότερη φωτιά, «χωρίς να υποτιμάται καμία άλλη», είναι σε εξέλιξη στη Ρόδο. Όπως δήλωσε, οι αναζωπυρώσεις δημιουργούν ανεξέλεγκτα μέτωπα και επικίνδυνες καταστάσεις για τους κατοίκους, γι’ αυτό και αποστέλλονται συνεχώς μηνύματα 112.

Ο κ. Βαθρακογιάννης ανέφερε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι φλόγες στη Ρόδο ξεπερνούν τα 20 μέτρα.

Υπενθυμίζουμε ότι το μεσημέρι, ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Γεννάδι, Βατί, Μάσαρη, Μαλώνας και Κάλαθο με μήνυμα από το 112, ώστε να εκκενώσουν προς ασφαλή κατεύθυνση.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση