Φωτιές: Μία σύλληψη για απόπειρα εμπρησμού στην Ηλεία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 30 Ιουλίου 2023 11:28 Φωτιές: Μία σύλληψη για απόπειρα εμπρησμού στην Ηλεία

Ένας άνδρας συνελήφθη στην Ηλεία, κατηγορούμενος για απόπειρα εμπρησμού, την ώρα που ολόκληρος ο νομός είναι στο «πόδι» από τις χθεσινές πυρκαγιές, που ξέσπασαν η μία μετά την άλλη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, ανακριτικοί υπάλληλοι της υπηρεσίας στον Πύργο συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, έναν άνδρα, ως υπαίτιο απόπειρας εμπρησμού από πρόθεση, σε ποώδη βλάστηση, στην επαρχιακή οδό Ξηροκάμπου – Πεύκες.

Μετά την σύλληψη του άνδρα οι ανακριτικοί υπάλληλοι ενημέρωσαν την εισαγγελία του Πύργου.

Στο μεταξύ, πολύ καλή εικόνα παρουσιάζουν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι τρεις φωτιές που εκδηλώθηκαν χθες το μεσημέρι στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα και Σαλμώνη του Δήμου Πύργου, καθώς και στην περιοχή Φαναράς, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική και στις τρεις περιοχές επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν πλήρως τις φωτιές και να αντιμετωπίσουν άμεσα, αν χρειαστεί, πιθανές αναζωπυρώσεις, ενώ δεν έχει απαιτηθεί η συνδρομή εναέριων μέσων.

«Αν δεν είχαμε τα εναέρια μέσα στην αέρα, η φωτιά σε μισή ώρα θα είχε φτάσει στον οικισμό»

Στο μεταξύ, αποκαλυπτικά είναι τα όσα είπε στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος. 

«Αν δεν είχαν προηγηθεί χθες, πριν μια ώρα περίπου, οι δυο πυρκαγιές στις Καρούτες και στην Παλαιοβαρβάσαινα και δεν είχαμε τα εναερία μέσα στην αέρα, η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τον οικισμό της Αρχαίας Ολύμπιας, στην είσοδο της, σε μισή ώρα θα είχε φτάσει στον οικισμό, στον αρχαιολογικό χώρο, νομίζω ότι αυτό μας έσωσε», επισήμανε ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας αφήνονται υπόνοιες για εμπρησμό.

Όπως είπε «η φωτιά ξεκίνησε δίπλα στο ίδιο σημείο, δίπλα στην Εθνική Οδό, όπως στις μεγάλες πυρκαγιές του 2007, μάλιστα δύο μέρες πριν είχαν εκδηλωθεί δύο πυρκαγιές στο ίδιο σημείο, οι οποίες είχαν ελεγχθεί πολύ γρήγορα».

πηγή: newsit.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση