Απεγκλωβισμός τουριστών εξαιτίας της κακοκαιρίας στην Κέρκυρα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Αυγούστου 2023 19:42 Απεγκλωβισμός τουριστών εξαιτίας της κακοκαιρίας στην Κέρκυρα

Έντονη βροχόπτωση με χαλάζι στο νησί των Φαιάκων...

Έντονα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες και βοριάδες πλήττουν το νησί της Κέρκυρας από τις 15:30, με την κακοκαιρία να αλλάζει το σκηνικό του νησιού από καλοκαιρινό σε χειμωνιάτικο. Στην περιοχή της Κασσιόπης οι κάτοικοι είναι χωρίς ρεύμα, ενώ εκδηλώθηκε και χαλαζόπτωση.

Μάλιστα, σύμφωνα με το zougla.gr, χρειάστηκε να κινητοποιηθούν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμενικό Σώμα έπειτα από κλήση ομάδας 10 τουριστών, οι οποίοι εν μέσω καταιγίδας είχαν εγκλωβιστεί στην παραλία Πόρτο Τιμόνι.

Τελικά, οι τουρίστες απεγκλωβίστηκαν με σκάφος ιδιώτη, το οποίο κατάφερε να τους προσεγγίσει, τους παρέλαβε και στη συνέχεια τους μετέφερε στην παραλία Άγιος Γεώργιος Πάγων.

Λόγω της βροχής η ανάβαση στον κεντρικό δρόμο αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολη και χρειάστηκε η μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο από τη θάλασσα.

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) τις επόμενες ώρες στην περιοχή τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση