Χανιά: Στην εισαγγελέα οι εννέα συλληφθέντες για το κύκλωμα με τις παρένθετες μητέρες και τις δότριες ωαρίων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2023 23:01 Χανιά: Στην εισαγγελέα οι εννέα συλληφθέντες για το κύκλωμα με τις παρένθετες μητέρες και τις δότριες ωαρίων

Στην εισαγγελέα Χανίων οδηγήθηκαν αργά το απόγευμα οι εννέα κατηγορουμένοι, που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχαν φτιάξει εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην κατ’ επάγγελμα εμπορία ανθρώπων μέσω της «βιομηχανοποίησης γεννήσεων».

Οι εννέα συλληφθέντες παραμένουν έξω από το γραφείο της εισαγγελίας και μετά την απαγγελία των κατηγοριών θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή Χανίων από τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν.

ΦΩΤΟ από το zarpanews

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Η σοκαριστική υπόθεση

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας το κύκλωμα εκμεταλλεύονταν γυναίκες που βρίσκονταν σε ευάλωτη θέση και τις χρησιμοποιούσαν ως δότριες ωαρίων και παρένθετες μητέρες, ενώ παράλληλα εξαπατούσαν ασθενείς μέσω εικονικών εμβρυομεταφορών (εξωσωματικές) και μεσολαβούσαν σε παράνομες υιοθεσίες

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για -κατά περίπτωση- συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση