«Άσ' τους, πάνε να κοιμηθούν» - Η λανθασμένη εντολή στους αστυνομικούς για τους Κροάτες χούλιγκανς που σκότωσαν τον 29χρονο Μιχάλη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023 11:30 «Άσ' τους, πάνε να κοιμηθούν» - Η λανθασμένη εντολή στους αστυνομικούς για τους Κροάτες χούλιγκανς που σκότωσαν τον 29χρονο Μιχάλη

«Άσ’ τους, πάνε να κοιμηθούν». Αυτή η εντολή φαίνεται να δόθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις που έβλεπαν τους χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ να φτάνουν στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ο Μιχάλης θα δεχόταν τη μοιραία μαχαιριά που του στοίχισε τη ζωή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είχαν την λανθασμένη εικόνα ότι το κομβόι των οπαδών θα κατέληγε για διανυκτέρευση στα στέκια Ελλήνων οπαδών στο κέντρο της Αθήνας και έτσι δόθηκε ποτέ εντολή στους αστυνομικούς να τους σταματήσουν. Κανείς δεν περίμενε ότι θα έφταναν μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Έτσι, η αυτοκινητοπομπή κινήθηκε ανενόχλητη, δεν σήμανε συναγερμός στη ΓΑΔΑ και όταν το λάθος έγινε αντιληπτό όταν ήδη ήταν αργά.

Πώς έχασαν το κομβόι των χούλιγκανς

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας με εντολή του επιχειρησιακού κέντρου πήγαν στα διόδια Ελευσίνας κλιμάκια ΟΠΚΕ και αστυνομικοί του Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων για προληπτικό έλεγχο οχημάτων με κροατικές πινακίδες. Ωστόσο, περίπου στις 20:15 κατόπιν εντολής ανώτατου αξιωματικού της ΓΑΔΑ το κέντρο διαβιβάζει να αποχωρήσουν όλες οι δυνάμεις από τα διόδια και να παραμείνει μόνο μία μηχανή της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας.

Στις 21:15 το Α’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ενημέρωσε το επιχειρησιακό κέντρο ότι η Ολυμπία Οδός εντόπισε αυτοκίνητα με κροατικές πινακίδες να κινούνται προς Αθήνας, χωρίς να λάβει απάντηση. Στις 22:00 μέλη της Τροχαίας ενημέρωσαν το επιχειρησιακό κέντρο ότι τα «25-30 αυτοκίνητα με κροατικές πινακίδες στάθμευσαν στην άκρη της εθνικής οδού αμέσως μετά τα διόδια» και ζήτησαν να πραγματοποιήσουν ελέγχους.

Ωστόσο, δόθηκε και πάλι εντολή να μην προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια, καθώς, όπως φαίνεται, το σχέδιο περιλάμβανε μόνο την παρακολούθησή τους από τη μηχανή της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας, η οποία τελικά… έχασε τα ίχνη τους. Κι αυτό γιατί, όπως σημειώνεται, η αυτοκινητοπομπή «διαλύθηκε», ορισμένα από τα αυτοκίνητα μπήκαν στην Αττική Οδό και άλλα κινήθηκαν μέσω της εθνικής προς Σκαραμαγκά, λεωφόρο Αθηνών κα.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα φαίνεται πως η ΕΛΑΣ έψαχνε μέχρι και τον φρουρό των γραφείων της Αττικής Οδού, με την ελπίδα ότι αυτός είχε αντιληφθεί τη διέλευση των… άφαντων Κροατών.

Η ΕΛΑΣ φαίνεται πως ήταν πεπεισμένη ότι οι χούλιγκανς θα έφταναν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για να διανυκτερεύσουν στον σύνδεσμο Ελλήνων οπαδών. 

Στις 22:24 τελικά τα οχήματα των χούλιγκαν βγήκαν από την Αττική Οδό στην έξοδο της λεωφόρου Κύμης και πάρκαραν στο ΟΑΚΑ. Εκεί εικάζεται ότι συνάντησαν τουλάχιστον 50 με 60 Έλληνες οπαδούς, που ίσως ήταν και αυτοί που τους προμήθευσαν με ρόπαλα, καδρόνια και μαχαίρια και τα οποία μπήκαν στον σταθμό «Ειρήνη» του ΗΣΑΠ.

Στη συνέχεια εμφανίστηκαν ανενόχλητοι στη Νέα Φιλαδέλφεια και επιτέθηκαν στους φιλάθλους της ΑΕΚ και σκοτώνοντας τον 29χρονο Μιχάλη.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση