Τα μέτρα που πρότεινε η αστυνομία για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας (vid)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 21:43 Τα μέτρα που πρότεινε η αστυνομία για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας (vid)
Η αστυνομία προτείνει να τιμωρείται και η ομάδα με ποινές, όπως για παράδειγμα η στέρηση έδρας.

Τα μέτρα που πρότεινε η ΕΛ.ΑΣ για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, προβλήθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, από την αστυνομία ζητήθηκε να προτείνουν επιπλέον μέτρα.

«Η αστυνομία αυτά που πρόκειται να προτείνει είναι τα εξής:

Υπάρχει νόμος που ανανεώθηκε το 2020 και μάλιστα αυστηρός και κάνουν κάποιες προσθήκες.

1. Να είναι ιδιώνυμο το αδίκημα για όσους συμμετέχουν σε επεισόδια. Να μην είναι κατά παντός υπευθύνου. Να υπάρχει όνομα και επώνυμο.

2. Να αυστηροποιηθούν οι ποινές χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα. Δηλαδή, όταν κάποιος συλλαμβάνεται με βάση το νόμο περί οπαδικής βίας και καταδικάζεται, η ποινή του να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Ακόμα και αν συλληφθεί για 30 ημέρες να οδηγείται στη φυλακή και για το διάστημα αυτό.

3. Να υπάρχει ευθύνη των ΠΑΕ όταν οι οπαδοί τους συμμετέχουν σε επεισόδια και να τιμωρείται και η ομάδα με ποινές, όπως για παράδειγμα η στέρηση έδρας.

Σε ότι αφορά τους συνδέσμους, η αστυνομία προτείνει, το πόσους συνδέσμους θα έχει η κάθε ομάδα που παίζει στην Super League, να αποφασίζεται από πληθυσμιακά κριτήρια. Για παράδειγμα, ο νομός Αττικής έχει περίπου πέντε εκατομμύρια κατοίκους. Με βάση τους κατοίκους να αποφασίζεται πόσοι θα είναι και οι σύνδεσμοι αυτοί.
Επίσης οι αστυνομικοί προτείνουν, ακόμη κι αν κάποιος κουβαλάει έξω από γήπεδο μαζί του έναν σουγιά, που έχει μόλις 2-3 εκατοστά να θεωρείται όπλο, μπορεί να επιφέρει τον θάνατο και να συλλαμβάνεται
», ανέφερε η δημοσιογράφος.

πηγή: gazzetta.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση