Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Κόβουν λουκέτα για να μπουν σε σπίτια και να σώσουν ανθρώπους και περιουσίες - Συγκλονιστικές εικόνες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023 21:34 Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Κόβουν λουκέτα για να μπουν σε σπίτια και να σώσουν ανθρώπους και περιουσίες - Συγκλονιστικές εικόνες

Αγωνιώδεις προσπάθειες, την ώρα που οι φλόγες κύκλωναν το χωριό

Μάχη με τον χρόνο και τα πύρινα μέτωπα που απειλούν χωριά στον Έβρο δίνουν εθελοντές και πυροσβέστες. Στόχος τους είναι να διασωθούν και οι περιουσίες ανθρώπων που ζουν στην περιοχή.

Όπως φαίνεται στο βίντεο από το Δωρικό, πηγαίνουν με μεγάλους κόφτες για ν' ανοίξουν τα λουκέτα των σπιτιών και να μπουν να σώσουν ό,τι μπορούν.

Την ίδια στιγμή, σε μικρή απόσταση η φωτιά καίει το πυκνό δάσος, με τις φλόγες να φτάνουν σε μεγάλο ύψος.

Η κατάσταση σε μεγάλο τμήμα του Έβρου παραμένει άκρως επικίνδυνη εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη μεταξύ των οικισμών της Αγνάντιας και της Άνθειας, καθώς έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής μηνύματα του «112» για εκκενώσεις συνολικά 8 οικισμών που απειλούνται στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της εκκένωσης, ήχησαν σειρήνες για να ειδοποιήσουν τους κατοίκους να εκκενώσουν άμεσα τις περιοχές για να γλιτώσουν από τις φλόγες που  πλησιάζουν απειλητικά.

Στο Αετοχώρι και τα Πεύκα οι φλόγες έχουν ήδη φτάσει και έχουν καεί σπίτια και οχήματα. Το «112» εξέδωσε προειδοποίηση και για τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, με κλειστά τα παράθυρα, για λόγους αυτοπροστασίας από τους πυκνούς καπνούς που έχουν κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Η αστυνομία απομακρύνει κατοίκους οικισμών - Δείτε φωτογραφίες

fotia6
fotia5
fotia4
fotia3
fotia2
fotia


πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση