Κύπρος - ΟΗΕ: Nα διατηρηθεί το status quο στη Νεκρή Ζώνη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 18:44 Κύπρος - ΟΗΕ: Nα διατηρηθεί το status quο στη Νεκρή Ζώνη

Ειδικό μήνυμα για την αποφυγή πρόκλησης επεισοδίων στην Πράσινη Γραμμή έστειλε ο ΟΗΕ λίγο πριν απο τη συνεδρίαση.

Σε κλειστή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας θα συζητηθεί απόψε στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας, το επεισόδιο στη Νεκρή Ζώνη της Κύπρου με τις επιθέσεις Τουρκοκυπρίων κατά ανδρών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ και την κατασκευή του παράνομου δρόμου. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ Αλίμ Σιντίκ, έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ.

Κορυφαίες προτεραιότητες του ΟΗΕ είναι να αποφευχθούν οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές και να διατηρηθεί το status quο στη Νεκρή Ζώνη, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ σε συνέντευξή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον στρέφεται στο αν θα υπάρξει άμεσα καταδίκη από το Συμβούλιο Ασφαλείας της επίθεσης κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων από τους Τουρκοκυπρίους.
 

Πηγή: ΕΡΤ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση