Φωτιά στην Πάρνηθα: Με τα σκυλιά τους αγκαλιά, εκκενώνουν τα σπίτια τους στο Μενίδι - Δείτε φωτογραφίες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023 13:03 Φωτιά στην Πάρνηθα: Με τα σκυλιά τους αγκαλιά, εκκενώνουν τα σπίτια τους στο Μενίδι - Δείτε φωτογραφίες

Συγκλονιστικά στιγμιότυπα από τις εκκενώσεις στο Μενίδι μετά την φωτιά που μαίνεται στην Πάρνηθα

Η αναζωπύρωση της φωτιάς που μαίνεται στην Πάρνηθα, οδήγησε στην εκκένωση τριών οικισμών στο Μενίδι. Συγκεκριμένα, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Αγία Παρασκευή Μενιδίου, Καποτά και Λεφάντο λόγω της φωτιάς που καίει από χθες, Τρίτη (22/8).

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες από χθες για να περιορίσουν το μεγάλο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στην περιοχή της Φυλής. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να μην κατευθυνθεί προς την κορυφογραμμή της Πάρνηθας η πυρκαγιά.
 

 

Συγκλονιστικά είναι τα στιγμιότυπα από τους ανθρώπους που αναγκάζονται να αφήσουν τα σπίτια τους ή αναγκάζονται να τα βλέπουν να τυλίγονται στις φλόγες.

Εικόνες του protothema.gr από τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο στην περιοχή που εκκενώνεται δείχνει τους πολίτες να προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται και κυρίως τα κατοικίδιά τους. 

Δείτε φωτογραφίες με κατοίκους της περιοχής να τρέχουν να φύγουν με τα σκυλιά τους στην αγκαλιά:

agios_iwannis_rwos_7
agios_iwannis_rwos_6
 

 Ανατριχιαστική είναι και η εικόνα της γυναίκας που βλέπει το σπίτι της να καταπίνεται από τις φλόγες στην περιοχή του Μενιδιού:
 

parnitha_fwtia

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση