Άνδρος: «Με εγκλώβισε η φωτιά την ώρα που έφευγα» – Τι λέει ο οδηγός υδροφόρας που κάηκε από την φωτιά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Αυγούστου 2023 08:47 Άνδρος: «Με εγκλώβισε η φωτιά την ώρα που έφευγα» – Τι λέει ο οδηγός υδροφόρας που κάηκε από την φωτιά

Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε όταν η φωτιά έκαψε την υδροφόρα που οδηγούσε στην Άνδρο περιέγραψε ο οδηγός του οχήματος.

Η περιγραφή του στο enikos.gr κόβει την ανάσα: «Με εγκλώβισε η φωτιά την ώρα που έφευγα. Πρόλαβα και έφυγα πολύ γρήγορα. Μ’ έσωσε ένα αμάξι της Πυροσβεστικής. Καθώς έκανα όπισθεν δεν έβλεπα και έπεσα στο χαντάκι. Δεν έβλεπα από τους καπνούς».

Ο οδηγός συνέχισε λέγοντας ότι: «Εγκλωβίστηκε το αμάξι μου και ευτυχώς ήρθε ένα όχημα της Πυροσβεστικής και με έσωσε».

Η υδροφόρα ήταν του συλλόγου εθελοντών δασοπυροσβεστών Άνδρου και τελικώς κάηκε από την φωτιά, εκεί όπου ακινητοποιήθηκε.

Δήμαρχος Άνδρου: Προσπαθούμε να σώσουμε τα σπίτια

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα στην Άνδρο τις τελευταίες ώρες. Νωρίτερα, ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Λοτσάρης, μιλώντας στο enikos.gr ανέφερε πως έχει ήδη εκκενωθεί το χωριό Γίδες.

«Προσπαθούμε να σώσουμε τα σπίτια. Ξεκίνησε από το μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής. Στην περιοχή Βιτάλι είναι πάνω από 3 χιλιόμετρα. Έρχονται ενισχύσεις από την Αθήνα. Ήρθαν και από την Σύρο. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Επιχείρησαν τα εναέρια μέσα που σταμάτησαν λόγω του ανέμου», μας είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας πως η φωτιά έχει μπει μέσα στον οικισμό.

Ο δήμαρχος εξήγησε πως εξακολουθούν να επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα, ενώ είπε στο enikos.gr πως: «Η φωτιά μπαίνει στον οικισμό. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου».

Νωρίτερα, ο δήμαρχος του νησιού μίλησε στον Realfm 97,8 στην εκπομπή των Δημήτρη Μιχαλέλη και Στεφανίας Κασίμη, αναφέροντας πως στην περιοχή Βιτάλι, υπάρχουν πάνω από 7 ενεργά πύρινα μέτωπα, ενώ κάηκε και μία υδροφόρα.

Σημειώνεται πως το μεσημέρι του Σαββάτου ήχησε το 112 για τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην Άνδρο στην περιοχή Βιτάλι. «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Γίδες απομακρυνθείτε προς Λιμάνι Γαυρίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα του 112.

Φώτο: enandro.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση