Έβρος: Αποκαρδιωτικές εικόνες από τις καμένες εκτάσεις που άφησε πίσω η φωτιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023 16:20 Έβρος: Αποκαρδιωτικές εικόνες από τις καμένες εκτάσεις που άφησε πίσω η φωτιά

Οργή, θυμό και αγανάκτηση προκαλούν οι εικόνες που στη δημοσιότητα από τις καμένες εκτάσεις στον Έβρο. Η φωτιά που καίει για 11η ημέρα σήμερα άφησε πίσω της ένα αποκαρδιωτικό σκηνικό, αφού κατέκαψε μεγάλες εκτάσεις δάσους.

Το άλλοτε πράσινο τοπίο που αποτελούσε πνεύμονα οξυγόνου πλέον δεν υπάρχει πια. Στο δάσος δεν υπάρχει πια ζωή, αφού η μαυρίλα της καμένης γης κυριαρχεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά του Έβρου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 808.000 στρέμματα.

Σημειώνεται ότι η δασική πυρκαγιά στον Έβρο αναγνωρίζεται πλέον ως η μεγαλύτερη σε έκταση mega-πυρκαγιά των τελευταίων 21 ετών στη χώρα μας.

Η φωτιά στον Έβρο καίει για 11η συνεχόμενη ημέρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν «μάχη» στα δύο εναπομείναντα μέτωπα της πυρκαγιάς, στη Λεπτοκαρυά και την περιοχή της Κοτρωνιάς.

Σύμφωνα με τη δασάρχη Σουφλίου, Γιάννα Διαγκάκη από χθες η προσπάθεια των δυνάμεων πυρόσβεσης έχει επικεντρωθεί στο μεγάλο σε μήκος μέτωπο της Κοτρωνιάς προσπαθώντας να το περιορίσουν, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών με μηχανήματα έργου και για την αναχαίτιση της πυρκαγιάς αλλά και για την προστασία των αναδασώσεων Πεύκης που υπάρχουν στην περιοχή.

Σήμερα επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Κρανίου τόπος ο Έβρος, μετά το σαρωτικό πέρασμα της φωτιάς

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση