Πώς μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να μπει στη Βουλή, αν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 18:48 Πώς μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να μπει στη Βουλή, αν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Το σενάριο εισόδου του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή, στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο β’ γύρο των εκλογών του κόμματος, την ερχόμενη Κυριακή (24.09.2023), εξέτασε η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγγελάτου.    

Το σενάριο εισόδου του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή φέρνει τουλάχιστον 5 + 1 παραιτήσεις. Η συζήτηση είχε ανοίξει από τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκλέξει μόνο τρία άτομα.

Συγκεκριμένα, ήταν εκλεγμένοι ο Όθωνας Ηλιόπουλος, η Έλενα Ακρίτα και ο εν αποστρατεία Ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Για να μπορέσει, όμως να μπει στη Βουλή, ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να παραιτηθεί ένας εκ των εκλεγμένων, αλλά και ακόμη 6 άτομα.

Πρόκειται για τους:

-Πόπη Τσαπανίδου

-Μιχάλης Καλογήρου

-Τζένη Λειβαδάρου

-Θανάσης Τσακρής

-Ζωρζέττα Λάλη

Πώς διαμορφώνεται η επόμενη ημέρα στο ΣΥΡΙΖΑ

O Ανδρέας Δρυμιώτης, ειδικός αναλυτής εκλογών και συγγραφέας, μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο για τα αποτελέσματα των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, που έδειξαν πρώτο τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όσοι είναι γραμμένοι και όχι καινούρια μέλη. Στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν 170.000 ενώ τώρα ψήφισαν 146.000 εκ των οποίων 40.000 είναι καινούριοι. Άρα 64.000 από τους παλιούς δεν πήγαν. Φαβορί είναι ο Κασσελάκης αλλά εγώ πιστεύω πως το αποτέλεσμα ανατρέπεται. Ο Κασσελάκης είναι ο άρχων της επικοινωνίας».

πηγή: newsit.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση