Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο ενώ Μητσοτάκης και Ερντογάν συζητούσαν σε καλό κλίμα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 10:52 Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο ενώ Μητσοτάκης και Ερντογάν συζητούσαν σε καλό κλίμα

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να είχαν σε καλό κλίμα συνάντηση της Νέα Υόρκη, ωστόσο οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο συνεχίστηκαν.

Τα τουρκικά μαχητικά πραγματοποιήσαν παραβάσεις του FIR Αθηνών και παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας αναφέρουν ότι δύο αεροσκάφη τύπου ATR-72 και ένα ελικόπτερο προχώρησαν σε 3 παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε 2 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Σημειώνεται ότι τα αεροσκάφη αυτά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση