Μητσοτάκης: Εξαιρετικά σημαντικό να αποκατασταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια προς στη Γάζα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 16:31 Μητσοτάκης: Εξαιρετικά σημαντικό να αποκατασταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια προς στη Γάζα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σήμερα και στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκε ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς. 

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή. «Δεν χρειάζεται να σας πω πόσο ανησυχούμε για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και δυστυχώς για αυτή την κλιμάκωση της σύγκρουσης η οποία έχει ως πρώτα θύματα αμάχους και από τις δυο πλευρές μετά τη φρικιαστική δολοφονική επίθεση εντός του Ισραήλ από τη Χαμάς. Δυστυχώς έχουμε και την σημαντική απώλεια ανθρώπινων ζωών στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Σημείωσε πως σε όλες τις διεθνείς επαφές του έχει τονίσει αφενός το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και αφετέρου την ανάγκη αυτό να γίνει με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες του διεθνούς δίκαιου και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη Λωρίδα της Γάζας.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποκατασταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια προς στη Γάζα από την Αίγυπτο. Οι ευρωπαϊκές χώρες εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση και υποστηρίζουν αυτή την πολιτική», συνέχισε, ενώ συμπλήρωσε πως θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί σε δύο ημέρες στο Κάιρο σε πολυμερή διάσκεψη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως η Ελλάδα έχει διεκδικήσει και έχει κερδίσει το ρόλο της ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. «Στα εξωτερικά μετά τη μεγάλη κρίση στην Ουκρανία είχαμε ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή η οποία είναι ιδιαιτέρα ανησυχητική», είπε με την σειρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι η κατάσταση δεν δείχνει προοπτική θετικής εξέλιξής. Παράλληλα τόνισε πως το ανθρωπιστικό κομμάτι προηγείται και πως η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα και ευχήθηκε το συντομότερο να υπάρξει ειρήνη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση