Απαγωγή στον Γέρακα: Ζητούσαν λύτρα 100.000 ευρώ και… παρίσταναν τους αστυνομικούς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 20:22 Απαγωγή στον Γέρακα: Ζητούσαν λύτρα 100.000 ευρώ και… παρίσταναν τους αστυνομικούς

Άγνωστες λεπτομέρειες από τη δράση μίας συμμορίας, η οποία απήγαγε έναν άνδρα από ένα σπίτι και μετά ζητούσαν… λύτρα από την πεθερά του αποκαλύπτει το enikos.gr.

Του Μίλτου Σακελλάρη 

Όπως τονίζεται στο διαβιβαστικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής όλα ξεκίνησαν στις 13 Μαρτίου όταν δύο άγνωστοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους έφτασαν σε ένα σπίτι στον Γέρακα. Εκεί αφού παρίσταναν σε μία γυναίκα πως είναι αστυνομικοί άρπαξαν έναν άνδρα ηλικίας 23 ετών και τον επιβίβασαν σε ένα αυτοκίνητο τύπου τζιπ μαύρου χρήματος, το οποίο ήταν σταθμευμένος έξω από το σπίτι.

«Στο σπίτι ανέμεναν ακόμα δύο άτομα, τα οποία φορούσαν κουκούλες και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή. Κατόπιν, άγνωστοι δράστες κάλεσαν επανειλημμένα την τηλεφωνική σύνδεση της γυναίκας στο σπίτι της οποία βρισκόταν το θύμα και της ζήτησαν το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ ως λύτρα για να τον παραδώσουν. Σε μία εκ των τηλεφωνικών κλήσεων συνομιλητής ήταν το θύμα ο οποίος ζήτησε να παραδώσει χρήματα στους δράστες καθώς σε διαφορετική περίπτωση επρόκειτο να τον σκοτώσουν και ισχυρίστηκε ότι οι δράστες ήταν αλβανικής καταγωγής», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία της υπόθεσης.

Τελικά το θύμα ελευθερώθηκε μία μέρα μετά στα Κάτω Πατήσια και ενημέρωσε τους συγγενείς του.

«Φορούσαν μαύρα ρούχα ρούχα και παρίσταναν τους αστυνομικούς»

Η κατάθεση της γυναίκας που ήταν μαζί με το θύμα σοκάρει:

«Φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες σαν ΟΠΚΕ. Δεν πρόσεξα αν είχαν σήματα. Ούτε έδειξαν ταυτότητα. Η πόρτα της αυλής ήταν ανοιχτή και είδα το μαύρο αυτοκίνητο που σταμάτησε. Μετά είδα τους δύο άνδρες να έρχονται και άνοιξα την πόρτα από το σπίτι που καθόμουν. Αυτοί δεν έπιασαν την πόρτα. Ζήτησαν ταυτότητα και την έδωσα. Στον… δεν ζήτησαν ταυτότητα και τον πήραν. Όταν βγήκαν από το σπίτι έβαλαν τον… να καθίσει ανάμεσα στους δύο άντρες που φορούσαν μαύρα μπουφάν και στο κεφάλι είχαν κουκούλες από τα μπουφάν. Δεν είδα τα πρόσωπα. Μετά το αυτοκίνητο έφυγε και δεν είδα ούτε πινακίδα».

«Με πήραν τηλέφωνο χωρίς να φαίνεται το νούμερο και μου μίλησε ο Χρήστος και μου είπε ότι αυτοί που τον πήραν ήταν Αλβανοί, να μαζέψω λεφτά γιατί δεν θα τον άφησαν. Του είπα ότι δεν είχα λεφτά και το έκλεισε. Δεν μου έδωσαν κάποια διορία μου είπαν απλά να μαζέψω τα λεφτά. Μου είπαν ότι δεν ήθελα να πάω στην Αστυνομία», ανέφερε η πεθερά του θύματος στην κατάθεσή της.

Τελικά μετά από έρευνες η ΕΛΑΣ κατάφερε να ταυτοποιήσει δύο άνδρες ενώ αναζητούνται και άλλοι συνεργοί τους. “Πρόκειται για μια δικογραφία όπου οι αποδιδόμενες κατηγορίες βρίσκονται σε πλήρη διάσταση με τα πραγματικά περιστατικά. Ο εντολέας μας δεν έχει καμία εμπλοκή με την εξεταζόμενη αρπαγή και εκβίαση του φερόμενου θύματος, αντιθέτως από την πρώτη στιγμή συνέδραμε στην αναζήτηση του, δεδομένης της συγγενικής σχέσης που τους ενώνει. Οι ισχυρισμοί μας περί άρνησης των κατηγοριών αξιολογήθηκαν αντικειμενικά κατά την κύρια ανάκριση και ως αποτέλεσμα πείσαμε για τη μη επιβολή προσωρινής κράτησης.”, δήλωσαν στο enikos.gr οι δικηγόροι Γιάννης Γλύκας και Δημήτρης Δραγώνας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση