Δένδιας: Προφανώς και μπορούμε να φτιάξουμε ελληνικά drones -Έχουμε ένα ζηλευτό ανθρώπινο κεφάλαιο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 22:58 Δένδιας: Προφανώς και μπορούμε να φτιάξουμε ελληνικά drones -Έχουμε ένα ζηλευτό ανθρώπινο κεφάλαιο

«Προφανώς μπορούμε να φτιάξουμε δικά μας drones» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, αναλύοντας τα σχέδιά του για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και για την ελληνική αμυντική βιομηχανία συνολικά.

Ο Νίκος Δένδιας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και στη Μάρα Ζαχαρέα.

Όσον αφορά την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) αλλά και τη δυνατότητα παραγωγής μίας σειράς οπλικών συστημάτων, ο κ. Δένδιας τόνισε:

«Προφανώς μπορούμε να φτιάξουμε δικά μας drones. Από εκεί και πέρα, software, συντήρηση των οπλικών μας συστημάτων. Συντήρηση των αεροπλάνων που ήδη έχουμε. Συντήρηση των πλοίων που ήδη έχουμε. Δυνατότητα παραγωγής πυραύλων, δυνατότητα παραγωγής ρουκετών, δυνατότητα παραγωγής ραντάρ, δυνατότητα παραγωγής ασυρμάτων, δυνατότητα παραγωγής όπλων, δυνατότητα παραγωγής πυρομαχικών.

Όλα αυτά είναι απολύτως μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της χώρας μας. Και έχουμε και ένα ανθρώπινο κεφάλαιο το οποίο είναι ζηλευτό».

Δείτε ένα απόσπασμα που ανήρτησε ο κ. Δένδιας από τη συνέντευξή του στο STAR

πηγή: iefimerida.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση