Η Ελλάδα στην 1η θέση του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 19:29 Η Ελλάδα στην 1η θέση του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την πρώτη θέση στην Κατηγορία «Α» του συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού κατέλαβε η Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας για δεύτερη συνεχή φορά την παγκόσμια αναγνώριση της αξιοπιστίας της, ως παρόχου ποιοτικών ναυτιλιακών υπηρεσιών. Με 146 ψήφους έναντι 162 εγκύρων, η Ελλάδα εκλέχθηκε πρώτη ανάμεσα σε πολλές άλλες αναφορικά με την ποιότητα και την παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών, στο πλαίσιο της 33ης συνέλευσης του Οργανισμού.

Η νέα επιτυχία οφείλεται στις συντονισμένες ενέργειες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του υπουργείου Εξωτερικών, με τον υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη να επισημαίνει με αφορμή την επανεκλογή της Ελλάδας: «Η επανεκλογή της Ελλάδας στην πρώτη θέση στην Κατηγορία "Α" του ΙΜΟ για δεύτερη συνεχόμενη φορά είναι μια εξαιρετικά σημαντική επιτυχία της χώρας μας σε μια κρίσιμη και δύσκολη συγκυρία για τη διεθνή ναυτιλία. Επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο την εμπιστοσύνη αλλά και την αξιοπιστία της Ελλάδας καθώς και την άριστη συνεργασία της χώρας μας με τον Οργανισμό και τα κράτη-μέλη του. Παράλληλα, επισφραγίζει τον δυναμικό και πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στην παγκόσμια ναυτιλία καθώς και τη μακρόχρονη και καθοριστική συμβολή της στη διαμόρφωση της διεθνούς ναυτιλιακής πολιτικής και νομοθεσίας, μέσω της κατάθεσης συγκεκριμένων και ρεαλιστικών προτάσεων καθώς και της συνεχούς και ενεργούς παρουσίας μας στις εργασίες των Επιτροπών - Υποεπιτροπών του Οργανισμού».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ευχαρίστησε θερμά τα κράτη - μέλη του ΙΜΟ που τίμησαν τη χώρα μας με την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους τονίζοντας πως «η Ελλάδα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και να υποστηρίζει δυναμικά και εποικοδομητικά την υλοποίηση των στόχων του ΙΜΟ για ασφαλή, ενεργειακά αποδοτική, "πράσινη" και βιώσιμη διεθνή ναυτιλία. Προς αυτή την κατεύθυνση προσβλέπουμε στη γόνιμη συνεργασία με το νέο γενικό γραμματέα του ΙΜΟ Arsenio Dominguez, με τον οποίο ήδη είχα μια πρώτη συνάντηση στο Λονδίνο, καθώς και με τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου του ΙΜΟ, με στόχο την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας για αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής με τρόπο που θα επιτρέψει τη δίκαιη και ισορροπημένη μετάβαση που θα διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου».

Ο κ. Στυλιανίδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό των υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και Εξωτερικών, για τις συντονισμένες προσπάθειες που κατέβαλαν για την προώθηση της ελληνικής υποψηφιότητας και που «οδήγησαν στη σημερινή μεγάλη επιτυχία».

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των 40 μελών του Συμβουλίου του ΙΜΟ για την περίοδο 2024 πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Λονδίνο και στην Κατηγορία «Α» εκλέχθηκαν κατά σειρά οι εξής χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Ιαπωνία, Κίνα, Νορβηγία, Παναμάς, Δημοκρατία της Κορέας, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Λιβερία.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση