Γεωργιάδης για μείωση ανεργίας: Κάποτε ζητούσαν δουλειά, τώρα ψάχνουν εργαζόμενους

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 21:51 Γεωργιάδης για μείωση ανεργίας: Κάποτε ζητούσαν δουλειά, τώρα ψάχνουν εργαζόμενους

«Τα τελευταία χρόνια έχει επιτευχθεί αληθινή ανάπτυξη»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας την μείωση της ανεργίας που κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ, ανέφερε ότι πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο, γιατί υπάρχει «έλλειμμα σε εργαζόμενους» και όχι σε θέσεις εργασίας.

«Η ταχύτερη πτώση της ανεργίας κάτω από το 10% αποδεικνύει τον δυναμισμό της οικονομίας μας και την αληθινή ανάπτυξη, που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια. Από εκεί που, πριν από μερικά χρόνια, το μόνο που ακούγαμε είναι “βρείτε μας δουλειά”, τώρα ακούμε “βρείτε μας εργαζόμενους”», είπε σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Μανιφέστο».

Ταυτόχρονα, ανέφερε πως «πιστεύω ότι, αν συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και με τον ίδιο ρυθμό, μέσα στην τετραετία του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα φτάσουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δηλαδή στο 6,5%. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία να πάρουμε μία σειρά ευεργετικών μέτρων για τους εργαζόμενους, που τώρα δεν μπορούμε, όσο είμαστε αθροιστικά σε ετήσια βάση πάνω από το 10%».

Επίσης, αναλύοντας βασικές διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή στις 18 Δεκεμβρίου 2023, ο υπουργός Εργασίας επισημαίνει ότι, με διάταξη του νομοσχεδίου, δίνεται πλέον η δυνατότητα απασχόλησης ανέργων με μισθό και με ταυτόχρονη διατήρηση τμήματος του επιδόματος ανεργίας, που τους χορηγείται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση