Πήγαν να εξαπατήσουν για δεύτερη φορά το ίδιο θύμα και συνελήφθησαν

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 10:41 Πήγαν να εξαπατήσουν για δεύτερη φορά το ίδιο θύμα και συνελήφθησαν

Αυτή τη φορά, η γυναίκα κράτησε την ψυχραιμία της, προσποιήθηκε ότι συμφώνησε να πληρώσει και ειδοποίησε αμέσως την Ασφάλεια.

Μοιραίο στάθηκε το λάθος μιας εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε ανυποψίαστους ηλικιωμένους σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με δήθεν τροχαία στα οποία είχαν εμπλακεί συγγενείς τους, καθώς αποπειράθηκαν για δεύτερη φορά να πάρουν χρήματα από το... ίδιο θύμα!

Ενώ οι τρεις προηγούμενες απάτες ήταν εξαιρετικά αποδοτικές, η τέταρτη κατά σειρά προσπάθειά τους κατέληξε στη σύλληψη ενός ζευγαριού Ελλήνων στις Σέρρες, το μεσημέρι της Παρασκευής. Η ηλικιωμένη με την οποία οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά απαιτώντας 60.000 ευρώ, είχε ήδη παραδώσει 7.500 ευρώ στο ζευγάρι των «εισπρακτόρων» την περασμένη Πέμπτη και, όταν οι απατεώνες της τηλεφώνησαν ξανά απαιτώντας χρήματα για να χειρουργηθεί το παιδί της.

Σύμφωνα με το protothema.gr, αυτή τη φορά, η γυναίκα κράτησε την ψυχραιμία της, προσποιήθηκε ότι συμφώνησε να πληρώσει και ειδοποίησε αμέσως την Ασφάλεια. Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, το ζευγάρι εντοπίστηκε σε περιοχή των Σερρών να επιβαίνει σε όχημα ιδιοκτησίας του άνδρα, συνελήφθησαν και στην κατοχή τους κατασχέθηκαν 8.250 ευρώ, ένα σπρέι πιπεριού, δυο κινητά τηλεφώνα και το όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Από την προανάκριση που συνεχίζεται προέκυψε, μέχρι στιγμής, ότι η σπείρα των απατεώνων εξαπάτησε στις 5 Δεκεμβρίου άλλη μια ηλικιωμένη σε περιοχή της Ξάνθης η οποία τους παρέδωσε 32.000 ευρώ και στις 28 Νοεμβρίου μια ακόμη ηλικιωμένη σε περιοχή της Ροδόπης από την οποία παρέλαβαν 600 ευρώ και κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ.

Σε βάρος του ζευγαριού σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και απάτες με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση