Πάνε για νέο ρεκόρ στο Περιστέρι: Θα κόψουν γιγάντια βασιλόπιτα βάρους 9 τόνων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023 09:44 Πάνε για νέο ρεκόρ στο Περιστέρι: Θα κόψουν γιγάντια βασιλόπιτα βάρους 9 τόνων (φωτο: Up stories)

Η μεγαλύτερη βασιλόπιτα της Ελλάδας θα έχει περισσότερα από 65.000 κομμάτια και πολλά φλουριά που θα αντιστοιχούν σε δώρα.

Τα Χριστούγεννα στο Περιστέρι αποτελούν σοβαρή υπόθεση. Ο Δήμος της της δυτικής Αθήνας άλλωστε κάθε χρόνο δημιουργεί μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη πολιτεία στην κεντρική του πλατεία με Christmas Market, γλυκά, ζεστό κρασί, χιλιάδες λαμπιόνια, συναυλίες και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια το Περιστέρι συνηθίζει να «σπάει» και ένα ρεκόρ, αυτό της μεγαλύτερης βασιλόπιτας της χώρας. Εκεί φαίνεται πως δεν έχει αντίπαλο, μιας και ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2021 ετοιμάζοντας μια βασιλόπιτα 5 τόνων, η οποία μοιράστηκε σε 35.000 κομμάτια, ενώ έναν χρόνο μετά έφτιαξε μια ακόμη μεγαλύτερη που ζύγιζε 7 τόνους και κόπηκε σε 50.000 κομμάτια.

Φέτος, λοιπόν, η βασιλόπιτα του δήμου Περιστερίου μεγαλώνει κι άλλο. Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων και Περιχώρων και ο Δήμος Περιστερίου σε μια μοναδική γιορτή θα δημιουργήσουν ξανά τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα της χώρας, η οποία θα ζυγίζει συνολικά 9 τόνους, θα έχει 65.000 κομμάτια και πολλά φλουριά που θα αντιστοιχούν σε δώρα.

Η μεγάλη γιορτή του δήμου Περιστερίου θα ξεκινήσει την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 17:30 στην πλατεία Δημαρχείου στον ανανεωμένο πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως. Δεκάδες βιοτεχνικά αρτοποιεία (Φούρνοι της Γειτονιάς), έμπειροι αρτοποιοί θα αναλάβουν τη δημιουργία της βασιλόπιτας από νωρίς το πρωί.

Στην παρασκευή της, θα βοηθήσουν και μαθητές της ΔΥΠΑ – ΙΕΚ Γαλατσίου. Έπειτα, η βασιλόπιτα θα κοπεί και θα διανεμηθεί στους πολίτες που θα παρευρεθούν στη μεγάλη γιορτή για την Πρωτοχρονιά.

Όσο για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν; Μιλάμε για 5,5 τόνους αλεύρι, 1,7 τόνους λάδι, 500 κιλά ζάχαρη, 520 κιλά άχνη, 30 κιλά ξύσμα πορτοκαλιού, 75 κιλά κονιάκ και 70 κιλά τριμμένη κανέλα!

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση