Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία εν μέσω έξαρσης κορωνοϊού, γρίπης και άλλων ιώσεων – Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2024 11:54 Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία εν μέσω έξαρσης κορωνοϊού, γρίπης και άλλων ιώσεων – Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Για κορύφωση των κρουσμάτων γρίπης, κορωνοϊού και άλλων αναπνευστικών ιώσεων μέσα στον Ιανουάριο προειδοποιούν οι επιστήμονες, εφιστώντας την προσοχή γονέων και εκπαιδευτικών για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Εν μέσω έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού, γρίπης, ιώσεων και στρεπτόκοκκου ανοίγουν τα σχολεία αύριο, Δευτέρα (08.01.24), με τους ειδικούς να δίνουν οδηγίες για την ασφαλέστερη επιστροφή των παιδιών στα θρανία.

«Είναι η περιόδος που έχουμε κοκτέηλ γρίπης, κορωνοϊού, ιώσεων και στρεπτόκοκκου», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής.

«Αν το παιδί δεν αισθάνεται καλά, η μητέρα δεν το στέλνει στο σχολείο, διότι και τεστ να του έχει κάνει, μπορεί σε μία ή δύο μέρες να βγει θετικό, και αν πάει στο σχολείο μπορεί να μεταδώσει και στα άλλα παιδιά. Τα παιδιά που θα πάνε στο σχολείο παίρνουν μαζί τους και αντισηπτικό που ξέρουν πια να το χρησιμοποιούν. Και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να ανοιγοκλείνουν τα παράθυρα στις αίθουσες. Επίσης, οι γονείς να πούνε στα παιδιά τους να μην αγκαλιάζονται και να μην φιλιούνται με τους συμμαθητές τους», σημείωσε η κυρία Παγώνη.

Η ίδια επεσήμανε ότι η μετάδοση έχει αυξηθεί πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα και τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα είναι αυξημένα πάνω από 40%.

Πρόσθεσε ότι οι μεγάλες ηλικίες έχουν ακόμη περιθώριο να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης, γιατί δεν το έχουν κάνει πολλοί. «Θέλει δύο εβδομάδες για να κάνει αντισώματα, αλλά προλαβαίνουν να το κάνουν» είπε.

Η κυρία Παγώνη ανέφερε ακόμη ότι η νέα υποπαραλλαγή του κορονοϊού δεν κάνει βαριές πενυμονίες, είναι στο ανώτερο αναπνευστικό και η κλινική κατάσταση των ασθενών είναι αντιμετωπίσιμη.

Συμπλήρωσε ότι υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας και για τις επόμενες 10 μέρες θα δούμε αύξηση στα κρούσματα.

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση