Βέροια: Τα πρώτα λόγια της μητέρας που σκότωσε το μωρό της

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 12:19 Βέροια: Τα πρώτα λόγια της μητέρας που σκότωσε το μωρό της (φωτο intime)

Κρατείται στο αστυνομικό τμήμα από χθες.

«Δεν το έκανα εγώ. Το έκανε ο έξω από εδώ» φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια της 37χρονης μητέρας που κατηγορείται ότι σκότωσε το 6,5 μηνών μωρό της στη Βέροια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, όταν ρωτήθηκε για τον θάνατο του μωρού της και για το αν το πρόσωπό του ήταν τρομακτικό, εκείνη φέρεται να απάντησε ότι ήταν «όμορφο». 

Η γυναίκα, νοσηλεύτρια στο επάγγελμα, φαίνεται ότι ήταν σε διάσταση από τον σύζυγό της τον τελευταίο μήνα, αλλά και φέρεται να είχε διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως μπορεί να είχε και επιλόχειο κατάθλιψη. 

Ο κ. Βαλάντης Αθανασιάδης, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μακροχωρίου, όπου τελέστηκε το έγκλημα, επεσήμανε στο ίδιο μέσο πως όλο το χωριό είναι «σε κατάσταση σοκ». Ερωτώμενος για την 37χρονη σημείωσε πως ήταν γνωστό πως «είχε κάποια προβλήματα. Την παρακολουθούσε κάποιος γιατρός, δεν ξέρω αν είχε μπει σε κάποιο ίδρυμα».

Η είδηση που αφορά το γεγονός ότι υπήρξε συμμαθήτρια των 21 νεκρών μαθητών στα Τέμπη 

Επίσης, αυτό που έγινε γνωστό από τοπικά μέσα χτες είναι πως η 37χρονη υπήρξε συμμαθήτρια των 21 νεκρών παιδιιών που σκοτώθηκαν στο τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη το 2003. 

Σύμφωνα με το thesstoday.gr η μητέρα που συνελήφθη χτες για τον θάνατο του μωρού της, δεν είχε πάει στην εκδρομή καθώς, καθώς οι γονείς της δεν της το επέτρεψαν. 

Σε ανάρτησή του στα social media, ο δικηγόρος Γιάννης Αργυρίου  - ο οποίος παλαιότερα είχε αναλάβει νομική υπόθεση της 37χρονης - ανέφερε ότι η κατηγορούμενη «ήταν ένας άνθρωπος που χρειαζόταν βοήθεια και που πολύ πρόσφατα αντιμετώπισε και ενδοοικογενειακή βία, που είχε ως επακόλουθο τη λύση του γάμου της».

Το χρονικό του θανάτου του μωρού

Η 37χρονη ξεκίνησε να χτυπά το μωρό μπροστά στα δύο άλλα παιδιά της, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες. Ουρλιάζοντας και κλαίγοντας, τα παιδιά κατευθύνθηκαν στο σπίτι της θείας τους που βρίσκεται απέναντι από το δικό τους για να ζητήσουν βοήθεια. 

Άμεσα στην οικία της οικογένειας έφτασαν οι παππούδες και ένας γείτονας. Οι τρεις μετά από προσπάθεια κατάφεραν να πάρουν το 6 μηνών αγοράκι από την αγκαλιά της μητέρας του, αφού η γυναίκα αρνούνταν να το αφήσει. 

Οι παππούδες μετέφεραν άμεσα το μωρό στο νοσοκομείο Βέροιας όπου διαπιστώθηκε πως δεν είχε σφυγμό. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών το μωρό δεν επανήλθε. 

Ο γείτονας που επιχείρησε να γλιτώσει το μωρό περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν στο σπίτι της οικογένειας. «Άκουσα τα παιδιά να φωνάζουν για βοήθεια. Πετάχτηκα έξω και πήγα στο σπίτι. Είδα τη μάνα να χτυπάει με μανία το παιδί της. Πάγωσα. Μετά προσπάθησα να το γλιτώσω τραβώντας το αλλά ήταν αργά», είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η 37χρονη «είχε μανία. Εγώ της τράβηξα με το ζόρι το μωρό από τα χέρια». 

Λίγες ώρες μετά το περιστατικό, κλιμάκιο της Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας κατέφθασε στο σπίτι συλλέγοντας όσο το δυνατόν περισσότερα αντικείμενα και στοιχεία, τα οποία θα μπορούν να αξιοποιηθούν στις ενδελεχείς έρευνες που διεξάγονται και να ρίξουν φως στις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση