Ο ΣΥΡΙΖΑ άδειασε τον Πολάκη για τις ύβρεις στον σκιτσογράφο Ηλία Μακρή: Επ' ουδενί δεν μας εκφράζουν τέτοιες αντιδράσεις

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 18:27 Ο ΣΥΡΙΖΑ άδειασε τον Πολάκη για τις ύβρεις στον σκιτσογράφο Ηλία Μακρή: Επ' ουδενί δεν μας εκφράζουν τέτοιες αντιδράσεις

Μετά την ανάρτηση που μιλούσε για «βοθρολύματα» και την καταδίκη της κυβέρνησης, η αξιωματική αντιπολίτευση παίρνει αποστάσεις από τον βουλευτή Χανίων

Σε «άδειασμα» του Παύλου Πολάκη προχώρησε νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανάρτηση που έκανε  έκανε ο συντονιστής της ΕΠΕΚΕ του κόμματος για τον σκιτσογράφο της «Καθημερινής», Ηλία Μακρή.

«Επουδενί εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τέτοιες αντιδράσεις ακόμη κι αν έρχονται ως απάντηση σε προσβλητικές αναφορές ή περιγραφές του Τύπου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, πάει πολύ να κουνά το δάκτυλο η κυβέρνηση, της οποίας ο αρχηγός είχε αποκαλέσει από το βήμα της Βουλής ως «εγκληματική οργάνωση» δημοσιογράφους που ερευνούσαν τα σκάνδαλα της, που αποδεδειγμένα παρακολουθούσε δημοσιογράφους με κοινό κέντρο ΕΥΠ-Predator και που έχει καταστήσει υπόλογη την Ελλάδα στην Ευρώπη για τις διώξεις σε βάρος των λειτουργών του Τύπου», αναφέρει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίθεση Πολάκη στον σκιτσογράφο Ηλία Μακρή με βαριές ύβρεις - Μιλάει για «βοθρολύματα»

Υπενθυμίζεται ότι επίθεση κατά του σκιτσογράφου της Καθημερινής, Ηλία Μακρή, εξαπέλυσε νωρίτερα με ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης με αφορμή σκίτσο που αφορούσε το πρόσωπό του και δημοσιεύτηκε στο φύλο της εφημερίδας το περασμένο Σάββατο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτησή του χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις και ύβρεις κατά του σκιτσογράφου ενώ επισυνάπτει και φωτογραφία του κ. Μακρή.

polakis-post-fb
 

Το κείμενο της ανάρτησης του Παύλου Πολάκη

«Εκτός από τα σιχάματα της «δημοσιογραφίας» υπάρχουν και τα βοθρολύματα της «γελοιογραφίας». Μάλλον ζητάει αύξηση και δείχνει χαρακτήρα εναντίον μου αυτό το βδέλυγμα ! Ηλιας Μακρης γελοιογράφος ,λέει,της «σοβαρής» Καθημερινής! Τραβα στο Μακελειό λυξονταρμα ,εκει θα έχεις πέραση ! ΥΓ1:Δεν δημοσιεύω τα σκίτσα σου ,μόνο τη φάτσα σου που καταλαβαίνει κανείς πολλά…… Θα σου ταχυδρομήσω δυο διευρα για τις δυο « Γελοιογραφίες» σου που μου έστειλαν και με αφορούν… Τόσο αξίζει η τέχνη σου … Τωρα που ασχολήθηκα ίσως σου δώσουν κι αύξηση ΥΓ2:Βάζω και μια ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη που μάλλον γράφτηκε για σένα και το μεροκάματο σου..(φωτο 3)»

Το σκίτσο που προκάλεσε την επίθεση

 
 
polaki-skitso

Γεωργιάδης: Ντροπή

Μετά την ανάρτηση Πολάκη ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε την λύπη του για το ύφος και τη φρασεολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «λυπούμαι πραγματικά που ο @syriza_gr παρά την συντριβή του στις Εκλογές, την αλλαγή της ηγεσίας του και την συνεχή του πτώση στις Δημοσκοπήσεις, δεν βρίσκει το θάρρος να τον απομονώσει».

«Μα τί πρέπει πλέον άλλο να κάνει για να του βάλουν ένα όριο έστω στοιχειώδους ανθρώπινης συμπεριφοράς; Ντροπή!» καταλήγει ο κ. Γεωργιάδης

 
adonis-polakis
 

Όλη η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Ο κ. Ηλίας Μακρής, όπως και πρακτικά όλοι οι σκιτσογράφοι/γελοιογράφοι της Χώρας μου έχουν αφιερώσει πολλά σκίτσα τους. Πάντοτε χιουμοριστικά και καυστικά, όπως επιβάλλει αυτή τους η Τέχνη. Διαβάζω την αντίδραση αυτού του αγενούς (το γράφω όσο πιο ήπια και ευγενικά μπορώ) ανθρώπου και λυπούμαι πραγματικά που ο @syriza_gr παρά την συντριβή του στις Εκλογές, την αλλαγή της ηγεσίας του και την συνεχή του πτώση στις Δημοσκοπήσεις, δεν βρίσκει το θάρρος να τον απομονώσει. Πέραν της τοξικότητας και των ύβρεων και του οχετού που εκτοξεύει, η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας ενός ανθρώπου που δεν είναι διάσημος και δεν γνωρίζουν όλοι το πρόσωπό του, θα μπορούσε ακόμη και να του δημιουργήσει πραγματικούς κινδύνους. Μα τί πρέπει πλέον άλλο να κάνει για να του βάλουν ένα όριο έστω στοιχειώδους ανθρώπινης συμπεριφοράς; Ντροπή!».

Παύλος Μαρινάκης: Ο Πολάκης προχωρά ξανά σε προγραφές

Ανακοίνωση για την επίθεση Πολάκη εξέδωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κάνοντας λόγο για προγραφές και στοχοποίηση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα στηλιτεύει την απουσία αντίδρασης καταδίκης από τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

Όλη η ανακοίνωση Μαρινάκη για τον Παύλο Πολάκη

«Ακολουθώντας τη συνήθη πρακτική του, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ προέβη, για μια ακόμα φορά, σε προγραφές, αυτή τη φορά σε βάρος του σκιτσογράφου Ηλία Μακρή, επειδή ενοχλήθηκε από το σκίτσο του. Η επαναλαμβανόμενη κατάπτυστη πρακτική της στοχοποίησης και των προγραφών δεν προκαλεί, δυστυχώς, καμία έκπληξη για τον εν λόγω Βουλευτή. Το γεγονός, όμως, ότι δεν υπάρχει καμία επίπτωση για εκείνον, ή έστω κάποια αντίδραση καταδίκης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αρχηγό του, υποδηλώνει την ανοχή του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε αυτές τις πρακτικές, η οποία, τελικά, μεταφράζεται σε πλήρη συνενοχή».

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση