Ηλεία: Ο σκύλος που βρήκε τον Μπάμπη θα ψάξει για τον 45χρονο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024 16:20 Ηλεία: Ο σκύλος που βρήκε τον Μπάμπη θα ψάξει για τον 45χρονο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου

Έναν αγνοούμενο στην Ηλεία θα αναζητήσει αύριο ο Echo, ο Βελγικός Ποιμενικός σκύλος της Ομάδας Anubis K9P που εντόπισε τον δολοφονημένο Μπάμπη, στο Μεσολόγγι .

Μπορεί η υπόθεση στο Μεσολόγγι να λύθηκε έπειτα από αναζήτηση έξι ωρών και 42 λεπτών, όπως λέει  ο χειριστής του, Βαγγέλης Αλεξανδρής, όμως το δίδυμο ανέλαβε τρεις νέες υποθέσεις αναζήτησης, η μία εκ των οποίων αφορά τον 45χρονο που παρασύρθηκε στις 15 Ιανουαρίου από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου στο Πλουτοχώρι.

Ο χειριστής του Echo αποκάλυψε στο thebest.gr πώς έφτασαν στον εντοπισμό της σορού του Μπάμπη, αλλά και τη νέα αποστολή τους: «Παρουσιάστηκα στην ανακρίτρια όπου και ορκίστηκα, το Σάββατο. Την Κυριακή επιχειρήσαμε για πρώτη φορά όμως οι συνθήκες ήταν πολύ άσχημες. Είχαμε σημάδια σε ένα συγκεκριμένο σημείο από εκείνη την ημέρα και τη Δευτέρα εξιχνιάστηκε η υπόθεση. Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι θα βρούμε τον Μπάμπη. Ήταν ξεκάθαρο γιατί η συνεργασία με την αστυνομία ήταν άψογη. Μου έδωσαν τμήμα της δικογραφίας που μας βοήθησε σε σχέση με την τοποθεσία. Αναλύσαμε τις πληροφορίες, κάναμε το δικό μας πλάνο και μετά από αυτή την διαδικασία εντοπίσαμε γρήγορα τον αγνοούμενο. Η έρευνα με τον σκύλο κράτησε συνολικά έξι ώρες και 42 λεπτά. Ο υπόλοιπος χρόνος ήταν η διαδικασία ανάλυσης των πληροφοριών».

Αναφερόμενος στη σχέση του με τον Echo ανέφερε: «Με τον Echo είμαστε μαζί τρεισήμισι χρόνια. Του έδωσα το όνομα που είχα δώσει και σε έναν σκύλο που ήμασταν παλιότερα μαζί και ήθελα να το συνεχίσω. Ο σκύλος δουλεύει για τον χειριστή του και για κανέναν άλλον. Το να έχει ένας σκύλος δύο ή τρεις χειριστές δεν είναι σοβαρό. Από τα αρχαία χρονιά ο χειριστής και ο σκύλος είναι ένα. Όταν επεμβαίνουν κι άλλοι, μετά ο σκύλος αρχίζει να κάνει επιλογές και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι 100% αποτελεσματικός».

Τέλος αποκάλυψε πώς «χθες αναλάβαμε τρεις καινούργιες υποθέσεις. Τα ξημερώματα θα αναχωρήσουμε για την Ηλεία και το Πλουτοχώριο όπου αγνοείται ένας συμπολίτης μας που έπεσε με όχημα σε ένα ρέμα. Αγνοείται εδώ και 11 μέρες. Στην συνέχεια έχουμε μία υπόθεση στην Πρέβεζα και μία στην Αθήνα».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση